A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Білоцерківське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області інформує:

Дата: 04.04.2021 11:17
Кількість переглядів: 248

 

На Київщині турбуються про людей з інвалідністю

 

Серед напрямів роботи управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області залишається турбота про тих людей, які внаслідок травм на виробництві або професійних захворювань, стали інвалідами. Нині, у зв’язку з карантинними обмеженнями, відвідування таких громадян обмежене, тому працівники управління та відділень телефонують, довідуються, цікавляться станом та самопочуттям людей, просто спілкуються зі своїми підопічними.

Так, сьогодні, 1 квітня, в. о. начальника управління Георгій Галиць разом з виконувачкою обов’язків керівника Обухівського відділення фонду Тетяною Коломієць відвідав потерпілого на виробництві Олексія Пєшкова та передав йому нове колісне крісло, виготовлене за індивідуальним замовленням київським заводом «Артемзварювання».

О. Пєшков мешкає нині біля  Обухова, довгий час працював на Трипільській ТЕС ПАТ «Центренерго». Однак нещасний випадок на підприємстві в 2016 році розділив життя на до і після. Через важку травму хребта чоловік отримав першу групу інвалідності та стовідсоткову втрату працездатності. Від Фонду потерпілий отримує щомісячні страхові виплати, забезпечується медичною та соціальною допомогою відповідно до висновку медико-соціальної експертної комісії, а саме: отримує виплати на спеціальний медичний догляд, постійний сторонній догляд, побутове обслуговування, щомісячно забезпечується виробами медичного призначення. У вересні цього року заплановано його санаторно-курортне лікування у ДП «Клінічний санаторій ім. Пирогова» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» в  Одесі.

Олексій Пєшков – цікавий співрозмовник, повний життєвої енергії і планів. Він не опустив руки, незважаючи на випробування долі. Це приклад людини з величезною силою волі і бажанням радіти життю. Люди з інвалідністю можуть бути і є повноцінними і високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними людьми, які надихають багатьох, у тому числі й цілком здорових людей, а завдання спеціалістів фонду - щодня перейматися та вирішувати буденні проблеми потерпілих на виробництві, приділяти їм увагу та турботу. Так як це робить місцевий керівник осередку ФССУ Тетяна Коломієць, яку на обійсті Пєшкових вже давно сприймають як свою.

 

 

Фонд продовжить оплачувати лікарняні на випадок хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 тощо – як до, так і після 30 червня

 

За інформацією пресслужби виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, у зв’язку із чисельними публікаціями в ЗМІ щодо змін у законодавстві з 30 червня 2021 року, відповідно до яких в Україні будуть оплачуватись лише лікарняні, видані на час проходження реабілітаційного лікування, повідомляємо.

Законом України "Про реабілітацію у сфері охорони здоров'я", норми якого набувають чинності 30.06.2021, серед іншого, було внесено зміни до статті 22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Так, у новій редакції закону було передбачено надання допомоги по тимчасовій непрацездатності на період реабілітаційного лікування, у той час як звичайні захворювання та травми – виключені з підстав для надання допомоги за лікарняними.

Від початку у наших коментарях на запити засобів масової інформації, застрахованих осіб, лікарів і роботодавців ми звертали увагу – внесені зміни мали на меті розширення страхових випадків періодом реабілітаційного лікування. Крім того, не було внесено змін до частини другої статті 22 базового Закону, у якому також йде мова про надання допомог по тимчасовій втраті працездатності в разі хвороб і травм.

Наразі відповідні законопроекти, які усувають зазначену помилку, вже зареєстровані і проходять стадію погодження. Фонд соціального страхування України продовжить забезпечувати страховий захист на випадок хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 тощо – як до, так і після 30 червня.

 

 

 

Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі – 2021

 

Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР

 

Через пандемію COVID-19 уряди країн, роботодавці, працівники та населення в цілому стикнулися з безпрецедентними викликами, пов’язаними з вірусом SARS-CoV-2, та численними наслідками, які він спричинив у сфері праці. Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), спрямованим на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

З того часу, як на початку 2020 року пандемія COVID-19 перетворилася на кризу світового масштабу, вона спричинила глибокий вплив на всі сфери життя. Пандемія торкнулася майже кожного аспекту світу праці – від ризику передачі вірусу на робочих місцях до ризиків щодо безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), що виникли внаслідок ужиття заходів з ослаблення поширення вірусу. Зміщення в бік нових форм організації праці, зокрема масштабний перехід на дистанційну роботу, наприклад, створило багато можливостей для працівників, але викликало потенційні ризики щодо БЗР, зокрема психосоціальні ризики та ризики насильства.

У 2021 році Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі присвячений залученню потенціалу елементів системи БЗР, визначених у Конвенції 2006 року про основи, що сприяють безпеці та здоров’ю на роботі (№187). У доповіді до Всесвітнього дня висвітлено питання про те, як нинішня криза демонструє важливість зміцнення систем БЗР, включно зі службами безпеки та охорони здоров’я на роботі, як на національному рівні, так і на рівні підприємств.

МОП скористається цією можливістю для покращення обізнаності та стимулювання діалогу щодо важливості створення стійких систем БЗР та інвестування коштів у них, для чого будуть висвітлені як регіональні, так і національні приклади зменшення і попередження поширення COVID-19 на робочому місці.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь