A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Таращанський Центр ПМСД інформує!

Дата: 24.03.2023 15:12
Кількість переглядів: 103

Навесні 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків, що купуються пацієнтами за власні кошти почне здійснюватися за електронним рецептом.

Електронний рецепт пошириться на всі зареєстровані лікарські засоби, що містяться в Державному реєстрі лікарських засобів та підлягають відпуску за рецептом.

Рецептурні ліки — це препарати, які можна вживати виключно за призначенням лікаря. Сюди належать антибіотики, проти судомні засоби, гормональні препарати (зокрема протизаплідні ліки), препарати для лікування артеріального тиску, серцевих хвороб та інші. Варто зазначити, що ряд таких звичних ліків проти болю, кашлю чи заспокійливих також можуть належати до препаратів, відпуск яких повинен здійснюватися виключно за рецептом лікаря. Ці ліки є дієвими при лікуванні багатьох захворювань, допомагають запобігати їх розвитку чи полегшувати симптоми. Водночас приймати їх можна лише під пильним наглядом медичного спеціаліста. Е-рецепт на рецептурні ліки допоможе зробити відпуск таких препаратів контрольованим.

❕Впровадження е-рецепта має на меті унеможливити самолікування й нівелювати цілий спектр його негативних наслідків.

Цей процес буде поступовим: лікарі зможуть паралельно з е-рецептами користуватися паперовими рецептурними бланками – така опція буде можлива на вибір пацієнта за для його зручності. Безумовно, в умовах відключень електроенергії, зникнення зв’язку або при можливих затримках в роботі системи лікар також може скористатися паперовим рецептурним бланком.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь