A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

241 ТИСЯЧА ДІТЕЙ ЗДОБУВАЛА ОСВІТУ В ШКОЛАХ КИЇВЩИНИ ПРОТЯГОМ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ 2022/2023 – БРИФІНГ КОВА

Дата: 31.05.2023 14:16
Кількість переглядів: 38

У навчальному році, що завершується, на Київщині функціонували 638 закладів освіти. Загалом у них навчалася понад 241 тисяча дітей. Про це повідомила під час брифінгу заступниця голови КОВА Жанна Осипенко.

«Незважаючи на війну і на важкі часи кількість учнів у закладах освіти області не зменшилася, а навіть дещо зросла. Це пов’язано перш за все з тим, що на Київщині навчається велика кількість внутрішньо переміщених дітей із зон, де ведуться активні бойові дії», – розповіла Жанна Осипенко.

Понад 11 тисяч учнів мають статус внутрішньо переміщених і тепер навчаються в закладах регіону.

Крім того, більше 7 тисяч дітей навчалися в школах області дистанційно, бо наразі перебувають у безпечних місцях, переважно за кордоном.

97% закладів освіти мали змогу працювати в очному та змішаному форматах, оскільки мають облаштовані найпростіші укриття. Вони розташовані безпосередньо в закладах або в пішій доступності до них. Питання відсутності укриттів у самому закладі вирішували таким чином: вибирали укриття поряд або підвозили шкільними автобусами до тих шкіл, де є великі облаштовані укриття.

43 заклади освіти працювали дистанційно протягом усього навчального року. Це насамперед пов’язано з відсутністю укриттів як у самих закладах, так і поруч.

Відповідно до законодавства навчальний рік у закладах освіти Київської області завершується не пізніше 1 липня. Але освітній процес цього разу закінчується нетрадиційно – в різні терміни. Останні дзвінки тривають від 26 травня до 16 червня.

«Протягом непростого року ми пережили ракетні атаки і, як наслідок, перехід на дистанційне навчання, тривалі тривоги в укриттях, часткові блекаути, досить тривалі канікули взимку. Також не всі заклади розпочали навчання 1 вересня в очному режимі: багато з них доремонтовували укриття. Зважаючи на виклики війни, до освітнього процесу в громадах підійшли дуже адаптивно. Але можемо стверджувати, що освітяни спільно з батьками та учнями гідно впоралися зі всіма викликами», – додала заступниця очільника КОВА.

44 школи Київщини вже завершили освітній процес 26 травня. Найбільше закладів загальної середньої освіти, 359, закінчують навчання 30-31 травня. З 2 до 9 червня останні дзвоники відбуватимуться в 220 школах регіону. І лише 15 закладів розпочнуть канікули з 17 червня.

Жанна Осипенко зазначила, що обласна влада рекомендує не проводити гучних масових заходів із нагоди завершення навчального року та випускних вечорів, зважаючи на вимоги безпеки та особливості воєнного стану. Більшість закладів освіти прийняли рішення провести замість святкувань благодійні акції, ярмарки на підтримку Збройних Сил України.

Загалом цьогоріч в області 58 098 випускників закладів загальної середньої освіти: це учні 4-х, 9-х і 11-х класів. Серед них найбільше учнів 9 класів – 21 760 осіб. Вони будуть продовжувати навчання в 10-11 класах або в технікумах, коледжах, закладах професійно-технічної освіти.

Разом із тим, заклади професійно-технічної та фахової передвищої освіти (коледжі) завершать навчальний рік 1 липня й одразу розпочнуть вступну кампанію.  Вступ на бюджетну форму навчання починається також 1 липня. Тому вони активно працюють над наступним набором, щоб мати змогу готувати кваліфікованих фахівців, які потрібні нашій країні та її економіці.

Щодо закладів дошкільної освіти – вони працюватимуть і влітку. Оскільки частина батьків не водить дітей до садків у літній період, то можливе скорочення їх кількості. Через це в певних громадах будуть працювати чергові групи. Але у всіх великих населених пунктах області заклади дошкільної освіти мають працювати повний рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь