A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

ХРИСТОС ХРЕСТИВСЯ! В РІЧЦІ ЙОРДАНІ!

Дата: 19.01.2020 14:43
Кількість переглядів: 677

Фото без опису

 

   Сьогодні, 19 січня, відзначається одне з найбільших православних свят – Водохреща. У народі цей день традиційно широко святкується і є заключним в ряду новорічних церковних свят. З Біблії відомо, що Іван Хреститель охрестив народ в Йордані, чим закликав всіх до покаяння й очищення душі від гріхів. Ісус Христос у віці 30 років, будучи безгрішним, перший прийняв хрещення, освятивши при цьому собою річку Йордан. Ось чому цей день в народі ще називають – Йордан.

  Навіть не глибоко віруючі люди вважають корисним для здоров'я цього дня занурення в крижану воду під час зимової холоднечі. А от під час занурення обов’язково слід думати про користь для душі та тіла

  Ось так і сьогодні, з посмішками та прагненням взяти участь в святому обряді хрещення, таращанці з цікавістю, великим бажанням і самовідданою впевненістю окуналися в холодну воду ставу «Лодочна», яка була освячена Благочинним Таращанського району УПЦ КП протоієреєм Георгієм Сальником. До речі, є повір'я, що в студеній хрещенській воді неможливо застудитися. Тому купалися навіть діти.

  Після отриманого заряду бадьорості від хрещення всі весело розходилися до своїх домівок розповідаючи, що відчувають великий приплив позитиву, хороших емоцій, а також з безсумнівним переконанням, що отримали здоров’я на весь рік. Кожен також не забув взяти з собою трохи свяченої води, бажаючи її люб’язно роздати своїм близьким та рідним, тим хто не зміг прийти на це яскраве дійство.

  Любові всім Вам, Божого благословення, щастя, добробуту та міцного здоров’я!

 

ХРИСТОС ХРЕСТИВСЯ!
В РІЧЦІ ЙОРДАНІ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь