A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Про колективні договори і угоди

Дата: 15.03.2021 14:57
Кількість переглядів: 476

Фото без опису

Відповідно до статті 9 Закону України «Про колективні договори і угоди» (далі – Закон), колективні договори підлягають повідомній реєстрації в установленому порядку. Проведення повідомної реєстрації договорів регулює Порядок повідомної галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13.02.2013 №115.

Відповідно до статті 9 Закону колективні договори підлягають повідомній реєстрації в установленому порядку місцевими органами місцевого самоврядування. Закон не містить будь – яких виключень. Незареєстрований колективний договір має юридичну силу, оскільки колективний договір набирає чинності з дня його підписання представниками сторін або з дня, зазначеного у колективному договорі. Відповідальність за неподання колективного договору на реєстрацію законодавством не передбачена. Водночас, органи, уповноважені розглядати трудові спори беруть до уваги зареєстрований примірник колективного договору, що унеможливлює фальсифікацію документів.

Оскільки реєстрація колективних договорів носить повідомний характер, терміни подання на повідомну реєстрацію колективних договорів та змін і доповнень до них законодавством не обмежуються. Факт повідомної реєстрації колективного договору не має таких наслідків, як наділення сторін колективного договору додатковими правами або покладення на них додаткових обов’язків.

Згідно зі статтею 14 Закону, зміни і доповнення до колективного договору протягом строку його дії можуть вноситися тільки за взаємною згодою сторін в порядку, визначеному колективним договором. При цьому, порядок ведення переговорів з питань розробки, укладення або внесення змін до колективного договору визначається сторонами і оформляється відповідним протоколом (стаття 10 Закону).

Повідомна реєстрація колективних договорів і угод здійснюється відділом соціального захисту населення Таращанської  міської ради за адресою: м. Тараща, вул. Шевченка, 7, тел. 5-37-32.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь