A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

На Київщині запрацювали 25 стаціонарних пунктів вакцинації проти COVID-19, в тому числі – й на Таращанщині

Дата: 25.03.2021 14:23
Кількість переглядів: 551

Фото без опису

З 22 березня до кампанії імунопрофілактики долучені нові цільові групи з другого етапу Дорожньої карти з вакцинаціі? від COVID-19. Протягом цього етапу передбачено вакцинувати близько 70 тис. працівників первинної медицини, зокрема, сімейних лікарів та їхніх помічників. Вакцинація буде відбуватися на новій платформі  – у стаціонарних (тимчасових або постійних) пунктах щеплення.

З 22 березня для вакцинації медиків в Україні відкрилися 565 таких пунктів щеплення проти COVID-19. 25 пунктів розпочали свою роботу в Київській області.

Стаціонарний пункт вакцинації проти COVID-19  відкрито і в КНП ТМР   “Таращанський центр первинної медичної (медико-санітарної)  допомоги”.

Як розповів його директор Петро Антонець, для організації безпечного вакцинування  кабінет щеплень обладнаний відповідно до вимог інфекційного контролю та забезпечений необхідною кількістю доз вакцини. Медики, які в ньому працюють, а це – сімейний лікар Любов Гринковенко, головна медична сестра Еліна Сіденко та медична сестра Надія Невгад - пройшли відповідне навчання.

Щеплення роблять вакциною COVISHIELD, яку виготовляють у в Індії за технологією AstraZeneca. Вакцинація - добровільна та безкоштовна. Діти до 18 років не вакцинуються.

Лікарі зазначають, що особам, які перехворіли на коронавірус,  також треба вакцинуватися, бо титр антитіл не вберігає від повторного інфікування. Вакцинація не гарантує відсутності інфікування та захворювання на COVID-19, але знижує ризик захворіти, тяжкого перебігу та смертності.

Побічні реакції  можуть виникати, але вони прописані й в інструкції. Деякі жителі Таращанщини, які вже зробили щеплення, мали підвищену температуру тіла, біль у місці введення у перші дві доби, далі симптоми зникали.

Зараз щеплюють таращан згідно з другим етапом – вакцинацію проводять працівникам первинки та інших закладів охорони здоров’я, які не надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірус, працівникам системи громадського харчування, людям віком від 80 років, представникам соціальної сфери та поліції, військовослужбовцям. Громадським діячам та іншим.

Станом на 24 березня 140 мешканців громади вже зробили щеплення від COVID-19.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь