A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Білоцерківське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області інформує:

Дата: 26.03.2021 12:57
Кількість переглядів: 308

Уряд збільшив щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві на 11%

Щомісячні страхові виплати для потерпілих на виробництві та їх родин, які фінансуються Фондом соціального страхування України, зростуть на 11%.

Проведення перерахунку зазначених страхових виплат Кабінет Міністрів України затвердив на своєму засіданні 24 березня. Прийнятий проект постанови Мінсоцполітики розробило на виконання Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Розмір щомісячних страхових виплат буде перерахований на коефіцієнт 1,11 з 1 березня 2021 року для 200 тисяч осіб. 

Підвищені виплати за березень потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також члени їх родин отримають у квітні. Нагадаємо, фінансування таких виплат здійснюються Фондом у наступному місяці за попередній.

Раніше кошти для проведення зазначеного перерахунку було закладено в проект бюджету Фонду, схвалений правлінням ФССУ. Про це інформує пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

 

 

Підписано меморандум про співпрацю між управлінням соцстраху Київщини та обласною радою профспілок

 

Співпраця управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області з профспілками в питаннях соціального страхування стає пріоритетом в роботі соціальних партнерів Київщини. Саме тому сьогодні, 26 березня, відбулося підписання меморандуму про співпрацю між управлінням та Київською обласною радою профспілок.

Підписали меморандум в.о. начальника управління Георгій Галиць та голова облпрофради Лідія Харченко. Співучасниками процесу стали також керівники усіх галузевих обкомів профспілок, що входять до складу обласної ради профспілок.

Метою співпраці стане консолідація зусиль сторін у забезпеченні реалізації ефективної державної політики в сфері соціального страхування, формуванні спільних підходів для сприяння та забезпечення гарантій працюючим громадянам щодо їх соціального захисту в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, охорони життя та здоров’я.

Реалізація таких цілей відбуватиметься шляхом проведення навчань і тренінгів, конференцій з цих питань, а також методами проведення превентивних заходів, обміном результатами досліджень та правозастосовною практикою у сфері соціального страхування.

Сторони домовилися забезпечувати належну координацію щодо представництва інтересів застрахованих осіб у комісіях із соціального страхування підприємств, установ або організацій, участі у розслідуванні нещасних випадків, професійних захворювань і аварій, роботі комісій з питань охорони праці та спеціальної комісії управління з питань вирішення спорів, оперативний обмін інформацією, що становить взаємний інтерес.

Саме тому управління запропонувало найближчим часом провести спільно з представниками профспілкових організацій інформаційну кампанію для голів комісій із соціального страхування закладів охорони здоров'я. Адже саме від злагодженої взаємодії комісій із закладами охорони здоров’я, застрахованими особами та органами Фонду залежить недопущення призначення допомоги у випадках надання фальсифікованих листків непрацездатності, або таких, що видані (продовжені) необґрунтовано, що в свою чергу впливає на своєчасність надання страхових виплат та якість медико-соціальних послуг.

Таким чином,констатували учасники зустрічі, соціальний діалог в Київській області з питань соціального страхування вийшов на якісно новий рівень.

 

Георгій Галиць проінформував керівників обкомів профспілок Київщини про роботу Фонду в області

 

У рамках підписання меморандуму про співпрацю між управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області та Київською обласною радою профспілок Георгій Галиць поспілкувався з керівниками усіх галузевих обкомів профспілок, що входять до складу облпрофради.

Керівник обласного управління соцстраху проінформував профспілкових лідерів Київщини про ситуацію з розслідуванням нещасних випадків та професійних захворювань, зокрема, серед медиків, робота яких пов’язана з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження. На жаль, на сьогоднішній день до відділень фонду надійшло 1834 повідомлень про гострі професійні захворювання на COVID-19 медпрацівників та 33 – зі смертельним наслідком. Управління буде регулярно обмінюватися з галузевим обкомом профспілки працівників охорони здоров’я такою інформацією, як і про суми виплат потерпілим та членам їх родин за рахунок коштів Фонду.

Георгій Галиць закликав представників застрахованих осіб у комісіях із соціального страхування підприємств, установ і організацій брати активнішу участь у своєчасному прийнятті рішень щодо подачі відділенням Фонду соцстрахування заяв-розрахунків на виплату коштів за листками непрацездатності своїх працівників, адже це дозволить скоротити терміни виплати лікарняних, а також зменшити кількість порушень, що пов’язані із призначенням матеріального забезпечення за неналежно виданими чи оформленими лікарняними листками.

Керівник обласного управління надав вичерпні відповіді на питання керівників галузевих профспілкових обкомів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь