A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Сервісні центри МВС розширюють перелік онлайн-сервісів

Дата: 11.08.2021 16:06
Кількість переглядів: 251

Нещодавно водії освоїли новий онлайн-сервіс перевірки документів, а Головний сервісний центр МВС активно створює та впроваджує ще цікавіші ідеї.

Так, 10 серпня 2021 року ГСЦ МВС презентував ще три онлайн-сервіси:

  1. «Калькулятор»

Створений для розрахунку орієнтовної вартості послуги з реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу. Сервіс надає можливість дізнатися не лише про вартість реєстраційної послуги сервісного центру МВС для будь-якого типу транспортного засобу, а й про те, які саме податки та збори і в якому розмірі сплачуються в кожному конкретному випадку.

Зокрема, калькулятор вираховує:

  • яку саме суму доведеться сплатити за послугу сервісного центру МВС залежно від типу транспортного засобу та країни-виробника;
  • чи потрібно при реєстрації транспортного засобу сплачувати збір на обов’язкове державне пенсійне страхування та розрахує його суму;
  • чи потрібно і в якому саме розмірі сплачувати податок на дохід та військовий збір при відчуженні.

Калькулятор доступний в інфобоксах, розміщених безпосередньо в приміщеннях оновлених сервісних центрів МВС, а також онлайн – на офіційному сайті ГСЦ МВС та сайтах регіональних сервісних центрів ГСЦ МВС у розділі «Інформаційні сервіси та перевірка документів».

  1. «Перевірка наявності номерних знаків на сайті ГСЦ МВС»

Цим сервісом вже можна було користуватися в інфобоксах, а відтепер він буде доступний і онлайн - на сайті Головного сервісного центру МВС та РСЦ ГСЦ МВС.

За допомогою закладеного функціоналу, погодьтесь, дуже зручно, не виходячи з дому, дізнатися, до якого саме територіального сервісного центру МВС необхідно записатися, щоб закріпити за авто номерний знак з омріяною комбінацією цифр. І, якщо раніше таку онлайн-перевірку можна було здійснити лише для комбінацій цифр, що віднесені до категорії «платних», то наразі така комбінація цифр може бути будь-якою.

  1. «QR-code з інформацією про територіальний сервісний центр МВС»

Нині цей онлайн-сервіс доступний лише відвідувачам територіального сервісного центру МВС нового зразка № 7144, що у місті Корсунь-Шевченківський, на вул. Сергієнка, 4а. Та згодом такі QR-коди будуть розміщені в усіх ТСЦ МВС, а також на талонах електронної черги, що формуються через функціонал на сайті ГСЦ МВС «Запис в е-чергу».

QR-код містить контактну інформацію про територіальний сервісний центр МВС, а саме: адресу розташування з геолокацією, номер телефону, графік роботи, перелік документів, необхідних для отримання послуг, реквізити для оплати, а також корисні посилання на всі впроваджені онлайн-сервіси.

«Діджиталізація є пріоритетним напрямком Міністерства внутрішніх справ, адже це рушійна сила в оптимізації послуг та спрощенні комунікації з користувачами. Вона дозволяє переводити величезний обсяг інформації в структуровану систему даних, якою потім легко користуватися. Яскравими прикладами такої трансформації і є нові онлайн-сервіси. Створений нами Калькулятор допоможе автомобілістам краще розумітися на формуванні вартості реєстраційної послуги, спростивши процедуру їх розрахунку. Створення простих та доступних послуг – наша основна задача» - зазначив під час презентації нових інформаційних сервісів заступник начальника ГСЦ МВС Юрій Смольянінов.

Довідково: презентація нових онлайн-сервісів відбулася під час відкриття оновленого сервісного центру МВС № 7144, що в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Це вже 130-ий сервісний центр МВС в Україні нового зразка.

Більше новин – на сайті hsc.gov.ua та офіційній сторінці Головного сервісного центру МВС у  Facebook.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь