A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

ПЛАТА ЗА КОРИСТУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНОЮ ДІЛЯНКОЮ - КРОК ДО ДОБРОБУТУ ГРОМАДИ

Дата: 12.08.2021 16:34
Кількість переглядів: 522

Фото без опису

Правова свідомість – особиста відповідальність кожного. Дотримання норм закону – це насамперед повага до себе, свого оточення та громади.

??Таращанська міська рада повідомляє, що статтею 206 Земельного кодексу України встановлено, що використання землі в Україні є платним. Саме тому існує необхідність укладення договору оренди землі між орендодавцем (органом місцевого самоврядування) та орендарем (громадянами, фізичними особами-підприємцями та юридичними особами), що також гарантує захист прав обох сторін.

??У разі надання земельної ділянки в оренду укладається договір оренди земельної ділянки, яким за приписами частини 1 статті 21 Закону України «Про оренду землі» визначається орендна плата за землю як платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою.

??Згідно з пунктом 288.1. статті 288 Податкового кодексу України підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

??Відповідно до Правового висновку у справі № 6-2588цс15, у випадку неукладення договору оренди, суперфіцію або інших правочинів як правових підстав для користування земельною ділянкою з вини користувача настають правові наслідки, передбачені статтею 157 ЗК України, тобто відшкодування збитків, заподіяних власникам землі.

Право оренди земельної ділянки виникає з моменту державної реєстрації цих прав, а тому в разі не укладення договору оренди на земельні ділянки Таращанська міська рада буде змушена звернутися до суду про стягнення недоотриманої орендної плати за оренду земельної ділянки, до правоохоронних органів та прокуратури буде подано заяву за ознаками адміністративного або кримінального правопорушень.

??З метою, укладення договорів користування земельними ділянками Вам, необхідно звернутись до Таращанської міської ради, що знаходиться за адресою м. Тараща вул. Героїв Чорнобиля, 1 з відповідним клопотанням, в якому вказується площа земельної ділянки, адреса, цільове призначення земельної ділянки та додати копію права власності на нерухоме майно (у разі його наявності), яке розміщено на земельній ділянці, копію свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності, копію довідки з Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) (для юридичних осіб), копію паспорту та копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера (для фізичних осіб), графічні матеріали або інші документи, що вказують місце розташування та площу земельної ділянки.

Просимо бути свідомими та відповідальними, діяти в межах чинного законодавства в частині укладення договорів оренди землі. Щиро сподіваємось на Вашу порядність та відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь