A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

ГУ ДПС у Київській області інформує:

Дата: 30.08.2021 13:20
Кількість переглядів: 258

Скористайтесь податковою знижкою за 2020 рік

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що для отримання податкової знижки за підсумками 2020 року платникам податку необхідно по 31 грудня (включно) 2021 року подати до податкового органу за місцем реєстрації річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі - Декларація).

Декларація подається за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 року №859 ( у редакції наказу від 25.04.2019 №177).

Розрахунок суми податку, на яку зменшується податкове зобов’язання  з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку з використанням права на податкову знижку, відображається у додатку Ф3 до  Декларації.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема: квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

Копії перерахованих документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Податковим Кодексом.

У разі якщо відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, платник податків зазначає в податковій декларації лише реквізити електронного розрахункового документа.

Декларацію можна подати дистанційно в електронному вигляді, скориставшись Електронним кабінетом платника, або через офіційний вебпортал ДПС.

Для подання Декларації в електронному вигляді необхідно отримати кваліфікований електронний  підпис (КЕП), який надається будь-яким кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг, у тому числі у банківських установах.

АЦСК ІДД ДПС  надає  кваліфікований електронний  підпис безкоштовно.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за посиланням: http://cabinet.tax.gov.ua ,  а також через офіційний вебпортал ДПС.

ГУ ДПС у Київській області

Де може отримати КЕП нерезидент України?

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що послуги з отримання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) нерезидентам (іноземним юридичним компаніям, організаціям) надаються у відокремлених пунктах реєстрації Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг інформаційно-довідкового департаменту ДПС України.

ГУ ДПС у Київській області

 

Чи повинен декларант при заповненні одноразової (спеціальної) добровільної декларації вказувати об’єкти, які не перевищують норми, визначені п. 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ але які були придбані за рахунок коштів, з яких не сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори?

Головне управління ДПС у Київській області інформуєщо  п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі - ПКУ) об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларації), зокрема, нерухоме майно (земельні ділянки, об’єкти житлової і нежитлової нерухомості).

Для цілей підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ до нерухомого майна належать також об’єкти незавершеного будівництва, які:

-не прийняті в експлуатацію або право власності на які не зареєстроване в установленому законом порядку, але майнові права на такі об’єкти належать декларанту на праві власності;

-не прийняті в експлуатацію та розташовані на земельних ділянках, що належать декларанту на праві приватної власності, включаючи спільну власність, або на праві довгострокової оренди або на праві суперфіцію.

Пунктом 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ визначено склад та обсяг активів, джерела одержання (набуття) яких у разі невикористання фізичною особою права на подання Декларації вважаються такими, з яких повністю сплачено податки і збори відповідно до податкового законодавства, становлять, зокрема:

-нерухоме майно, розташоване на території України, яке станом на дату завершення періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування належало фізичній особі на праві власності (у тому числі спільної сумісної або спільної часткової власності), що підтверджується даними відповідних державних реєстрів, в обсязі:

а) об’єкти житлової нерухомості:

квартира/квартири, загальна площа якої/яких не перевищує сукупно 120 квадратних метрів, або майнові права, що підтверджені відповідними документами, на таку квартиру або квартири у багатоквартирному житловому будинку незавершеного будівництва;

житловий будинок/житлові будинки, зареєстрований/зареєстровані у встановленому порядку в Україні, загальна площа якого/яких сукупно не перевищує 240 кв.м., або житловий будинок незавершеного будівництва чи будинки незавершеного будівництва, загальна площа якого/яких сукупно не перевищує 240 кв.м., за умови наявності у такої фізичної особи права власності на земельну ділянку відповідного цільового призначення;

б) об’єкти нежитлової нерухомості – нежитлові будинки некомерційного призначення та/або нежитлові будинки незавершеного будівництва некомерційного призначення, загальна площа яких не перевищує 60 кв.м.;

в) земельні ділянки, сукупний розмір яких по кожній окремій ділянці не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної ст. 121 Земельного кодексу України від 25 жовтня 2001 року № 2768-III із змінами та доповненнями;

Таким чином, декларант самостійно приймає рішення щодо визначення активів, які будуть зазначені ним у Декларації.

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь