A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

УВАГА!Сказ домашніх тварин - особливо небезпечне захворювання

Дата: 13.09.2021 15:28
Кількість переглядів: 209

Фото без опису

СКАЗ - надзвичайно небезпечне захворювання, як для тварин так і для людей, яке супроводжується тяжким ураженням центральної нервової системи і завжди закінчується летально.

Випадки захворювання на сказ виникають через поширеність збудника сказу в дикій природі, а саме основними носіями вірусу являються лисиці. Популяція лисиць за останні роки зросла в рази, контакти їх із бродячими та домашніми тваринами почастішали. В зв'язку з поширенням захворювання тварин на сказ виникає необхідність в щепленні проти сказу всіх домашніх собак та котів проти сказу, а також проводити боротьбу з бродячими тваринами. Випадки коли виникає захворювання на сказ домашніх тварин показують як недбало та невідповідально власники тварин ставляться до проведення щеплень проти сказу тварин.

Кількість покусів людей домашніми тваринами постійно зростає.

Всі жителі Таращанської громади які мають домашніх тварин (собаки та коти) не щеплених проти сказу наражають себе та своїх близьких на небезпеку захворювання на сказ.

З огляду на вище вказане захистіть себе, членів родини та оточуючих, від захворювання на сказ - щеплюйте домашніх улюбленців.

Щеплення можна зробити в державних установах ветеринарної медицини: Таращанській районній державній лікарні ветеринарної медицини; Ківшоватській дільничній лікарні ветеринарної медицини; Северинівській дільничній лікарні ветеринарної медицини; Калиновецькій дільничній лікарні ветеринарної медицини.

Просимо жителів Таращанської громади з розумінням віднестися до цього важливого заходу. Ваше порозуміння допоможе в профілактиці та ліквідації СКАЗУ серед домашніх та диких м'ясоїдних тварин, що захистить Вас від даного захворювання, яке не піддається лікуванню і закінчується летально.

Також звертаємо Вашу увагу, що орієнтовно з 13 вересня 2021 року починається пероральна вакцинація диких м’ясоїдних проти сказу, за допомогою авіаційного транспорту. То ж, якщо знайшли м’ясні порожнисті брикети з вакциною просимо їх не чіпати, не руйнувати – це допоможе щепити диких м’ясоїдних проти сказу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь