A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Екологічно та енергоефективно: ДТЕК Київські регіональні електромережі замінює ртутні лампи на світлодіодні

Дата: 22.10.2021 11:23
Кількість переглядів: 362

1980 екологічних світлодіодних (LED) ламп встановили за дев’ять місяців в ДТЕК Київські регіональні електромережі. Вони не містять ртуть, а отже безпечні та екологічні. Компанія планує до 2025 року повністю відмовитись від використання люмінесцентних освітлювальних приладів.

З початку 2021 року ДТЕК Київські регіональні електромережі встановив 1980 екологічних та енергоефективних світлодіодних ламп замість ртутьвмісних. Вживані ртутні лампи енергетики передали на утилізацію. Підприємство має спеціалізовані місця для зберігання відпрацьованих люмінесцентних світильників, що унеможливлює потрапляння ртуті у довкілля, та відповідні договори зі спеціалізованими ліцензованими переробниками на їх утилізацію.

«ДТЕК трансформує бізнес згідно Нової стратегії 2030, заснованої на принципах ESG, цінностях і відповідальності бізнесу за прогрес у досягненні Цілей Сталого розвитку Глобального договору ООН. На нашому підприємстві від початку 2020 року діє заборона на закупівлю ртутних ламп. З січня минулого року і до сьогоднішнього дня ми передали на утилізацію 6339 відпрацьованих ртутьвмісних ламп. Замість них ми встановлюємо екологічні світлодіодні», – зазначив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

За словами очільника підприємства, до кінця 2022 року ДТЕК Київські регіональні електромережі планує передусім замінити люмінесцентні лампи на світлодіодні в приміщеннях, де щодня працюють люди. На підстанціях, де менша концентрація персоналу, повний перехід на екологічне освітлення відбудеться до кінця 2025 року.

Загалом компанія реалізує низку ініціатив, спрямованих на захист природи та поліпшення екології: замінює старе обладнання на нове — більш екологічне, сортує та утилізує сміття, сприяє підключенню зеленої генерації, захищає птахів від ураження електричним струмом тощо.

Як повідомлялося раніше, торік ДТЕК Мережі публічно визнали бізнесом, який піклується про збереження біорізноманіття. На щорічному заході «ECОtransformation-2020» компанія отримала нагороду за проєкт із захисту лелек. Спеціальні захисні гнізда-платформи оператори системи розподілу групи ДТЕК встановлюють на електроопорах з 2013 року. ДТЕК Київські регіональні електромережі долучився до проєкту у 2020 році та встановив 41 платформу для гнізд лелек в області. У цьому році компанія взяла участь у еколого-просвітницькому проєкті #Лелеченьки та встановлює 50 платформ для гнізд лелек.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь