A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Всеукраїнська щорічна акція “16 днів проти насильства”

Дата: 25.11.2021 08:30
Кількість переглядів: 241

25 листопада Таращанська міська територіальна громада долучається до проведення 

Всеукраїнської щорічної акції “16 днів проти насильства”

Така Міжнародна інформаційна кампанія проводиться в Україні щороку і триває з 25 листопада, Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, до 10 грудня – міжнародного Дня прав людини.  З 1991 року кампанія підтримується міжнародною спільнотою.

 У ці дати Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй щороку проводить кампанію з боротьби з насильством щодо жінок (UNiTE), яка закликає до глобальних дій, спрямованих на підвищення обізнаності, обговорення і розв’язання проблем насильства в усьому світі. Кампанія закликає уряди всіх країн, громадські, неурядові, жіночі організації, чоловіків, молодь, приватний сектор, ЗМІ та всю систему організацій ООН об’єднатися заради запобігання та ліквідації всіх форм насильства щодо жінок та дівчат у всьому світі.

У ці дві неділі, які дістали назву “16 днів проти насильства”, також відзначають низку міжнародних днів і річниць:

29 листопада – Міжнародний день захисту прав жінок; 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством; 3 грудня – Міжнародний день інваліда,

5 грудня – Міжнародний день волонтера; 6 грудня – Річницю з дня «Монреальської різанини»;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.

Ключові дати акції акцентують увагу на непересічній цінності таких принципів ненасильницького людського співіснування у суспільстві, сім’ї, учнівському середовищі, як свобода, взаємоповага, справедливість, особиста недоторканість, милосердя.

Дати початку та завершення кампанії створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Кампанія була започаткована першим Інститутом жіночого глобального лідерства в червні 1991 року та учасниками Форуму з питань жінок, насильства та прав людини, представленого учасницями з 20 країн світу, що закликали до спільних глобальних дій.

Сьогодні ця міжнародна кампанія використовується як організаційна стратегія для окремих осіб та організацій у всьому світі, щоб закликати до ліквідації насильства щодо жінок та дівчат.

Україна приєдналась до цієї кампанії у 2000 році, об’єднавши 20 регіонів України та 75 державних та неурядових організацій.

 

Основними завданнями акції є:

  • привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;
  • активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;
  • проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України у питаннях попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства;
  • формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

2018 рік – рік особливий. Почали діяти нові норми законів України “Про запобігання та протидію домашньому насильству” та ”Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків”, направленні на посилення захисту осіб, які постраждали від домашнього насильства та  насильства за ознакою статі.

До Кримінального кодексу України додали статтю, яка передбачає кримінальну відповідальність за скоєння домашнього насильства. Зроблені акценти на пріоритетності захисту дитини. Розширене коло осіб, насильство між якими вважається домашнім насильством.

Реалізовуючи норми нового законодавства про протидію та запобіганню домашньому насильству та насильству за ознакою статі в Україні будується нова система боротьби з цим ганебним явищем.          

 

Від  всіх нас знадобиться ще дуже багато зусиль у боротьбі з домашнім насильством та насильством за ознакою статі.

Можливо для когось першим кроком такої боротьби буде участь у  акції “16 днів проти насильства”.

Почни з себе, зі своєї сім’ї!!! Тому що подолання такого негативного явища, як домашнє насильство та насильство за ознакою статі можливе лише за умови об’єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина України. Кожен з нас має сказати “Ні!” насиллю у власній родині. Адже сім’я — це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.

Приєднуйтесь до заходів, що будуть проходити у Таращанській міській територіальній громаді у рамках Всеукраїнської щорічної акції “16 днів проти насильства”!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь