A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області інформує:

Дата: 27.11.2021 14:39
Кількість переглядів: 209

Фото без опису

Хто із подружжя має право скористатися податковою знижкою за іпотечним кредитуванням, коли об’єкт іпотеки знаходиться у спільній власності?

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що згідно з п.п. 166.3.1 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п.164.6 ст.164 ПКУ, частину суми процентів, сплачених таким платником податку за користування іпотечним житловим кредитом, що визначається відповідно до ст.175 ПКУ.

Зокрема, п. 175.2 ст. 175 ПКУ визначено, що у разі якщо будинок (квартира, кімната) купується за рахунок іпотечного житлового кредиту, частина суми процентів, що включається до податкової знижки платника податку - позичальника іпотечного житлового кредиту, дорівнює добутку суми процентів, фактично сплачених платником податку протягом звітного податкового року в рахунок його погашення, і коефіцієнта, що враховує мінімальну площу житла для визначення податкової знижки, розрахованого відповідно до п. 175.3 цієї статті.

Отже, право включити до складу податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом має той член подружжя, який є позичальником такого кредиту.

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

 

Строк служби РРО

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що п. 2 Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 2004 року № 601 із змінами і доповненнями, строк служби — строк, протягом якого виробник (постачальник) гарантує працездатність реєстратора розрахункових операцій, у тому числі комплектувальних виробів та його складових частин, збереження інформації у фіскальній пам’яті за умови дотримання користувачем вимог експлуатаційних документів.

У випадку якщо виробником (постачальником) не встановлено строку служби (а це здебільшого стосується старих моделей касових апаратів), слід керуватися нормою щодо семирічного з моменту введення в експлуатацію, але не більше дев’яти років від дати випуску, строку служби апарата.

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

 

Порядок отримання електронних довірчих послуг у Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що для отримання у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – Надавач) електронних довірчих послуг (далі – ЕДП) платнику необхідно:

1. ознайомитись з Регламентом Надавача (зі змінами) та умовами Договору про надання ЕДП;

2. підготувати необхідні для отримання ЕДП документи, з переліком яких можливо ознайомитись у розділі «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО» офіційного інформаційного ресурсу Надавача, обравши відповідну категорію (також можливо надати документи за допомогою функції «Шерінг» застосунку «Дія»);

3. звернутися до обраного відокремленого пункту реєстрації (далі – ВПР) з оригіналами документів для ідентифікації користувача та передачі необхідних для реєстрації документів, у разі наявності відображення паспорта громадянина України/паспорта громадянина України для виїзду за кордон в застосунку «Дія», версії не нижче 2.0 – ідентифікація користувача та передача документів здійснюється за допомогою смартфону. ВПР не надає послуги з копіювання, друку та заповнення реєстраційних карток, бланків та інших документів, а також не здійснює продаж або безоплатне надання захищених носіїв особистих ключів.

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

 

 

Податківцями Білоцерківщини з початку року надано 14020 адміністративних послуг

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що за січень – жовтень 2021 року фахівцями служби надано 14020 адміністративних послуг, за звітний місяць – 1515.

Зокрема, видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України(у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків за поточний рік –7428, за звітний місяць – 654;

Внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта за поточний рік – 53, за звітний місяць – 6;

Видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків за поточний рік -2245; за звітний місяць – 122;

Реєстрація реєстратора розрахункових операцій – за поточний рік -758; за звітний місяць – 227;

Реєстрація книг обліку розрахункових операцій - за поточний рік -1064; за звітний місяць –96;

Реєстрація розрахункових книжок - за поточний рік -283; за звітний місяць – 86;

Надання витягу з реєстру платників податку на додану вартість - за поточний рік -363; за звітний місяць –80;

Серед фізичних осіб – підприємців актуальною є послуга з видачі витягу з реєстру платників єдиного податку – за поточний рік - 2790, (в тому числі в електронному вигляді 1664); за звітний місяць видано –226(в тому числі в електронному вигляді – 175) та послуга з реєстрації платника єдиного податку за поточний рік -2925 ( в тому числі в електронному вигляді – 979), за звітний місяць - 234 (в електронному вигляді – 102).

За жовтень 2021 року Білоцерківською ДПІ було видано 4 довідки – підтвердження статусу податкового резидента України.

В Центрі обслуговування Білоцерківської ДПІ ви маєте можливість отримати рекомендації з питань використання сервісу ДПС «Електронний кабінет платника» та практичну допомогу щодо подання звітності в електронному вигляді.

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь