Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Обговорено питання про стан вакцинації проти поліомієліту у Таращанській міській територіальній громаді

Дата: 07.02.2022 14:17
Кількість переглядів: 818

Фото без опису

Сьогодні відбулася робоча зустріч голови Таращанської міської ради Михайла КРИВОШЕЄВА з директором Білоцерківської районної філії державної установи «Київський обласний центр контролю та профілактичних хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Андрієм ВОЄВОДІНИМ. Мова йшла про стан вакцинації проти поліомієліту у Таращанській міській територіальній громаді. Наразі, у громаді щепленню від гострого інфекційного захворювання, яке спричиняє поліовірус, підлягають більше ста дітей.

??Закликаємо усіх батьків, опікунів не ризикувати здоров’ям своїх дітей! Перевірте вакцинальний статус дитини і якщо ви відмовилися від щеплень або пропустили з якихось причин, зверніться до сімейного лікаря чи педіатра. Адже ліків від поліомієліту не існує. Єдиний ефективний засіб врятуватися від інфекційної хвороби – вакцинація.

Важливо! З 1 лютого в Україні стартувала вакцинальна кампанія зі щеплення від поліомієліту дітей до 6 років, які не були вакциновані вчасно.

??Довідково: Поліомієліт – інфекційне захворювання, яке є небезпечним для життя. Його спричиняють поліовіруси, що потрапляють до організму зазвичай через немиті руки та іноді через заражену воду та їжу. Особливо вразливі до нього діти до 6 років. У більшості випадків поліомієліт протікає непомітно, проте людина продовжує розповсюджувати вірус й інфікувати інших. В 1 з 200 випадків поліо спричиняє невиліковний параліч. 5–10% з тих, кого паралізувало внаслідок поліомієліту, помирають через ураження паралічем саме дихальні м’язи.

За календарем щеплення вакцинувати дітей від поліомієліту необхідно у два, чотири, шість і вісімнадцять місяців, а також у шість років і чотирнадцять років. Ці шість доз вакцини формують імунітет до поліомієліту до кінця життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь