Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Важливо! Комплексна допомога особам, постраждалим від сексуального насильства, вчиненого представниками держави-агресора

Дата: 14.06.2022 15:23
Кількість переглядів: 336

Жорстока, звірська війна російської федерації проти усіх українців призвела до жахливих наслідків. Масові вбивства та зґвалтування, насильницьке вивезення людей, у тому числі дітей, за кордон, викрадення людей, роз’єднані сім’ї, втрачене та зруйноване майно, втрата доходів - це та реальність, з якою зараз зіштовхнулось українське суспільство. Одними із найбільш вразливих категорій населення в такій ситуації є жінки, діти, особи з інвалідністю, особи похилого віку та інші.

Враховуючи поточну ситуацію в країні, вкрай важливо забезпечити надання вчасної психологічної підтримки та допомоги всім громадянам України, які цього потребують.

В Таращанській міській територіальній громаді діє КЗ «Центр надання соціальних послуг», який є комплексним закладом соціального захисту населення, яке надає соціальні послуги особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах.

Основними завданнями КЗ «Центр надання соціальних послуг» є:

  • проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання потраплянню в складні життєві обставини осіб/сімей, які належать до вразливих груп населення;
  • надання особам/сім’ям комплексу соціальних послуг, яких вони потребують.
  • проводить оцінювання потреб осіб/сімей, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, у соціальних послугах, визначають методи соціальної роботи, забезпечують соціально-психологічну підтримку.

КЗ «Центр надання соціальних послуг» надає особами/сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, зокрема, через шкоду, заподіяну бойовими діями, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією, соціально-психологічну підтримку, соціальні послуги відповідно до їхніх потреб.

Контакти КЗ «Центр надання соціальних послуг»:

вул. Короленка, 9, м. Тараща, тел. 04566 -5-10-46

вул. Шевченка, 28, м. Тараща, тел. 04566-5-27-82

Якщо Ви постраждали від сексуального насильства, пов’язаного з воєнними діями та збройним конфліктом, Ви маєте право на:

- безоплатне отримання медичної, соціальної та психологічної допомоги, інших соціальних послуг;

- безоплатну вторинну правову допомогу;

- конфіденційність інформації особистого характеру.

Крім того, завдяки співпраці Міністерства соціальної політики з Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні постраждалі від експлуатації та/або насильства за ознакою статі можуть отримати комплексну медичну та психологічну допомогу (консультації медичних спеціалістів, різні обстеження, лікування) у Реабілітаційному центрі Міжнародної організації з міграції МОМ (м. Київ)

Можливі різні варіанти взаємодії з центром:

1. Перебування в центрі в середньому 2 тижні, протягом яких клієнт отримує повний спектр послуг.

2. Людина може приїхати на 3 дні, отримати обстеження, консультування психолога/психотерапевта, призначення лікування.

3. Для киян можливий амбулаторний варіант, коли вдень можна отримувати вищевказану допомогу, а потім повертатись додому.

Для влаштування до Реабілітаційного центру необхідно звертатися на гарячу лінію Представництва МОМ в Україні - 527, 0 800 505 501 (прийом дзвінків щодня з 8:00 до 20:00).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь