A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Таращанський відділ ЦМУ ДМС  у м.Києві та Київській області інформує:

Дата: 11.07.2022 10:05
Кількість переглядів: 397

Дуже часто при зверненні до Таращанського відділу за отриманням адміністративних послуг з оформлення паспортних документів громадяни України задаю питання що таке УНЗР та чим він відрізняється від реєстраційного номера облікової картки платника податків?

Тому вважаємо за потрібне роз’яснити різницю між УНЗР та РНОКПП.

Реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) – індивідуальний десятизначний унікальний код платника податків в Державному реєстрі фізичних осіб , тобто особистий номер для обліку в фіскальних органах для сплати податків та інших обов'язкових платежів.

 УНЗР-це унікальний  номер запису реєстру в Єдиному державному демографічному реєстрі (ЄДДР), тобто цифровий незмінний ідентифікатор людини, який допомагає швидко та достовірно встановити особу.

Складається УНЗР з 13 цифр та формується при первинному внесенні даних громадянина в ЄДДР і вразі зміни інформації. внесеної до паспортного документа раніше (прізвища, імені, по батькові або будь –яких інших відомостей) всеодно  залишаться незмінним. Тобто УНЗР присвоюється людині один раз на все життя.

На даний час УНЗР  можна отримати при оформленні паспорта громадянина України у вигляді ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а також при реєстрації новонародженої дитини через послугу «єМалятко».

Щороку наша держава розширює спектр використання УНЗР, також планується, що в майбутньому УНЗР надаватиме громадянам  доступ до безлічі електронних сервісів та послуг держави і значно полегшить документообіг в країні та комунікацію людини та держави.

  Звертайтесь! Ми працюємо для Вас!

 

Таращанський відділ ЦМУ ДМС  у м.Києві та Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь