Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області повідомляє:

Дата: 28.09.2022 13:34
Кількість переглядів: 362

Фото без опису

Перерахунок пенсій з 01.10.2022 деяким категоріям пенсіонерів

З 01.10.2022 Законом України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” передбачено зростання мінімальної заробітної плати до рівня 6700грн.

У зв'язку з цим, було перераховано мінімальний розмір пенсійних виплат для непрацюючих пенсіонерів, які досягли 65 років та мають страховий стаж (чоловіки не менше 35 років та жінки не менше 30 років) .

Мінімальний розмір пенсії за віком, встановлений для такої категорії громадян становитиме 40 % від мінімальної заробітної плати, тобто 2680 грн (6700 грн * 40 %).

Слушно зауважити, що для працюючих пенсіонерів перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи або припинення підприємницької діяльності.

Особам, які досягнуть 65-річного віку після 1 жовтня, такий перерахунок буде проведено з дати досягнення відповідного віку за наявності у них необхідного страхового стажу (чоловіки не менше 35 років та жінки не менше 30 років).

Перерахунок пенсій буде здійснено Пенсійним фондом України автоматизованим способом за матеріалами пенсійних справ.

_______________________

Планові перерахунки пенсій у жовтні: у кого зростуть пенсії та наскільки

З 1 жовтня будуть проведені перерахунки пенсій у зв’язку із:

- зміною розміру мінімальної заробітної плати з 6 500 грн до 6 700 грн (https://bit.ly/3LC42LC);

- становленням отримувачам пенсії, яким виповнилося 70 років:

-  щомісячної компенсаційної виплати в розмірі до 300 грн (в межах 10340,35 грн), до досягнення ними віку 75 років (https://bit.ly/3R57zTJ);

-  мінімальної пенсійної виплати на рівні 3000 грн за наявності повного страхового стажу або пропорційно набутому страховому стажу (https://bit.ly/3R3mIoo);

-  збільшенням мінімальних розмірів пенсій по інвалідності, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (https://bit.ly/3BCtM5D).

___________

На Урядовому порталі оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1041 “Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України”.

Згідно з положеннями нормативного акта Пенсійний фонд України, починаючи з 1 жовтня 2022 року, забезпечуватиме виплату житлових субсидій та пільг. Функції з призначення субсидій та пільг перейдуть до органів Фонду з 1 грудня 2022 року.

З урахуванням зазначеного постанова передбачає внесення ряду змін до нормативних актів Уряду, якими регулюються питання призначення та виплати субсидій і пільг.

З текстом постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1041 можна ознайомитись за посиланням? https://cutt.ly/dVm2L8z


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь