Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

30 ВЕРЕСНЯ - ДЕНЬ УСИНОВЛЕННЯ

Дата: 30.09.2022 11:14
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

Щоб дитинство було безтурботним, радісним і щасливим, кожній дитині необхідна батьківська любов, тепло та родинний затишок. Мама і тато - два міцних крила в долі дитини, які обіймуть, захистять від негод, підтримають у польоті просторами світу, виведуть у повноцінне самостійне життя. Мамою і татом можна стати, народивши малюка. Мамою і татом можна стати для дитини, усиновивши її.

У День християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії в Україні відзначають День усиновлення. Цей день є символом милосердя і добра до людей, свято людяності - свято батьків і дітей та усіх причетних до цієї благородної справи, нашої держави в цілому, яка поступово втілює на практиці гасло «Чужих дітей не буває». Це день, коли кожен розуміє, як непросто прийняти рішення про усиновлення дитини та прийняти її у свою сім’ю. Це свято для дітей, які отримали люблячих та дбайливих батьків. Це свято сімей, які взяли на себе відповідальність за долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

День усиновлення – це не тільки свято подяки, але й нагадування про тих дітей, хто досі не знав батьківської опіки.

Усиновлення - це особливе батьківство, благородний і непростий шлях до щасливої родини. Все більше і більше українських сімей відкривають свої серця і двері домівок для дітей, які потребують допомоги, розуміння і підтримки з боку дорослих. Тому цей день став святом здійснення мрій, другим днем народження багатьох дітей та сімей.

З перших днів появи дитини на світ сім'я покликана готувати її до життя, здійснює моральне, розумове, трудове, естетичне і фізичне виховання, допомагає засвоїти позитивний досвід старших поколінь, набути власний досвід поведінки і діяльності.

На теренах Таращанської міської територіальної громади наразі проживає 14 сімей, які відкрили свої обійми, серця і усиновили діток. Ці сім’ї дали кожній дитині найважливіше - щастя мати родину, батьківську турботу і тепло. Проте ще 18 дітей нашої громади, які втратили родину, чекають і вірять, що одного дня вони отримають батьківську любов, тепло та родинний затишок.

Висловлюємо велику вдячність всім небайдужим до дитячої долі. Вітаємо з Днем усиновлення всіх, хто причетний до цього свята - усиновлювачів, прийомних батьків, опікунів та піклувальників. Хай у Ваших домівках завжди панують спокій і затишок, нехай Ваше життя буде безхмарним та заможним!

Дітям, які втратили родину, може допомогти кожен, хто небайдужий: одні - усиновлять, інші - допоможуть дитині знайти батьків, треті - нададуть фахову консультацію тим, хто виявив бажання усиновити, або тим, хто вже усиновив.

За додатковою інформацією з питань усиновлення дітей можна звертатися до відділу «Служба у справах дітей та сім’ї» Таращанської міської ради (вул. Героїв Чорнобиля,1, м. Тараща, телефон: 0456652361).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь