Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ ПОВІДОМЛЯЄ:

Дата: 08.10.2022 15:32
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

Збільшився розмір щомісячних компенсацій за здійснення догляду за потерпілими

З 01 жовтня було збільшено мінімальний розмір витрат на здійснення медичного і стороннього догляду за потерпілими на виробництві, які у повному обсязі компенсує Фонд соціального страхування України.

Виплати за цим напрямом збільшились у зв’язку із зростанням з 01 жовтня 2022 року розміру мінімальної заробітної плати з 6 500 грн до 6 700 гривень.

Медико-соціальні послуги фінансуються Фондом, аби забезпечити людину, яка набула інвалідності, необхідною допомогою – від щоденних візитів медичного персоналу для проведення процедур до сторонньої допомоги в побутових справах, як-от приготування та приймання їжі. Ці виплати здійснюються для осіб з інвалідністю, яким МСЕК визначена відповідна потреба, щомісячно.

Тож з 01 жовтня для усіх потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, які потребують догляду чи допомоги в побутовому обслуговуванні, розмір компенсацій витрат від ФССУ на медико-соціальні послуги щомісяця складає:

• спеціальний медичний догляд – сума витрат на місяць 6 700 грн (розмір мінімальної заробітної плати);

• постійний сторонній догляд – сума витрат на місяць 3 350 грн (розмір половини мінімальної заробітної плати);

• побутове обслуговування – сума витрат на місяць 1 675 грн (розмір чверті мінімальної заробітної плати).

Раніше ці витрати становили 6 500 грн, 3 250 грн і 1 625 грн відповідно.

Зазначені виплати здійснюються у наступному місяці за попередній, тож підвищені виплати потерпілі на виробництві отримають у листопаді 2022 року за жовтень 2022. Про це інформує пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

_____________________________

 

Допомога по вагітності та пологах від ФССУ зросла до майже 50 000 гривень

Близько 80 тисяч українок звернулись до Фонду соціального страхування України за допомогами по вагітності та пологах з початку року. ФССУ продовжує фінансувати декретні допомоги попри умови воєнного стану, неможливість окремих роботодавців опрацювати е-лікарняні своїх працівниць і навіть в разі виїзду застрахованої особи за кордон.

Також продовжує зростати сума виплат від Фонду – середній розмір декретної допомоги від ФССУ склав вже 49,5 тисячі гривень за підсумками серпня, це на 4,6 тисячі більше, ніж за той же місяць минулого року.

Нагадаємо, допомога по вагітності та пологах фінансується Фондом та виплачується застрахованій особі у повному обсязі одним платежем на підставі листка непрацездатності, який створюється з 30 тижня вагітності.

Її розмір обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами. Зазвичай вона триває 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів). Однак у разі передчасних, багатоплідних пологів або виникнення ускладнень додатково до основного видається листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за кошти ФССУ.

Допомога по вагітності та пологах від Фонду компенсує 100% втраченої заробітної плати (доходу) незалежно від тривалості страхового стажу жінки.

Водночас, особам, які протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку мають стаж менше 6 місяців, розмір допомоги розраховується, виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру мінімальної заробітної плати.

Дата фінансування допомоги прямо залежить від дати подання роботодавцем заяви-розрахунку за лікарняним працівниці. Слідкувати за станом фінансування декретних виплат застраховані особи можуть на телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund. Про це інформує пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

_____________________________

 

 

За третій квартал 2022 року до відділень та управління виконавчої дирекції Фонду у Київській області звернулося понад 600 осіб

У третьому кварталі 2022 року до районних (міських) відділень та управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області усно та письмово звернулося 604 особи. Із загальної кількості зареєстровано 59 письмових звернень та 545 - під час особистого прийому.

Більшість звернень стосується питань виплати по листках непрацездатності, допомоги по вагітності та пологах, допомоги на поховання - 255 звернень, тобто 42,2% від загальної кількості. На другому місці – інші питання – 137 звернень або 22,7%. На третьому місці – медичне обслуговування - 68 звернень або 11,3%.

З метою оперативного задоволення законних вимог заявників, адресного вирішення порушених питань громадян в управлінні та відділеннях проводилися особисті прийоми потерпілих та страхувальників керівництвом управління, відділень та начальниками відділів.

Графіки прийому громадян розміщені на стендах інформаційних куточків з питань роботи із зверненнями громадян в усіх відокремлених підрозділах та їх представництвах, органах місцевої влади, об’єднаних територіальних громад. Визначено відповідальних працівників за цей напрямок роботи. Питання щодо стану роботи зі зверненнями громадян є пріоритетними і постійно аналізуються. Всі звернення розглянуто своєчасно, заявникам надано роз'яснення відповідно до вимог чинного законодавства.

В управлінні та відділеннях посилено контроль за своєчасним та об'єктивним розглядом звернень громадян. Налагоджено та регламентовано співпрацю з територіальними органами центральних органів виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями.

Разом з тим, нагадуємо, що з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 та вжиття заходів упередження зараження цією хворобою в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області запроваджено дистанційну форму проведення прийому громадян засобами телефонного та електронного зв’язку. Прийом громадян здійснюється в управлінні за телефонами «гарячої лінії»: 0-800-507-709; (044) 403-82-30, е-mail: kr@fssu.gov.ua.

______________________

 

Українці провели на оплачуваній самоізоляції від COVID-19 вже 30 тисяч днів у 2022 році

Аби зупинити поширення COVID-19, Фонд соціального страхування України оплачує українцям період самоізоляції після контакту з хворим на коронавірусну хворобу. Така допомога від Фонду продовжує нараховуватись у період воєнного стану та фінансується у розмірі 50% середнього доходу та 100% – для медичних працівників.

Упродовж 2022 року застраховані особи провели на оплачуваній за кошти Фонду самоізоляції вже 30 тисяч днів – ФССУ нарахував для них понад 6 мільйонів гривень виплат, аби компенсувати втрачений за цей період заробіток.

Зверніть увагу, наразі спостерігається збільшення кількості випадків захворювання на коронавірусну хворобу – тож вакцинація та дотримання протиепідемічних заходів залишаються важливими навіть в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня, перші п’ять днів самоізоляції оплачуються роботодавцем. Для отримання виплати роботодавець працівника має оформити на підставі е-лікарняного заяву-розрахунок – саме від дати її подання залежить дата фінансування допомоги.

Слідкувати за станом фінансування лікарняних, у тому числі по самоізоляції від COVID-19, можна онлайн у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь