Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

НА КИЇВЩИНІ ТРИВАЄ ПІДГОТОВКА ДО КОМПЛЕКСУ ВЕСНЯНО-ПОЛЬОВИХ РОБІТ

Дата: 23.02.2023 13:00
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

У 2023 році на проведення комплексу весняно-польових робіт аграріями Київської області планується залучити 1 142,2 тисяч гектарів посівної площі. Про це повідомили в Управлінні агропромислового розвитку Київської ОВА.

Здебільшого планується посів таких культур, як і минулого року, – пшениці, ячменю, вівса, гороху, гречки, проса, ріпаку, кукурудзи на зерно.

Окрім того, аграрії планують збільшити посівні площі технічних культур. Їх має бути посіяно на площі 398 тисяч гектарів, що на 34,70 тисяч гектарів більше і становить 109,6% до минулого року. У структурі посівних площ технічні культури становлять 34,85%.

У доброму стані знаходяться 80% посівів озимих культур, що посіяно на площі 229,1 тисяч гектарів (в т.ч. пшениця, ячмінь, жито). Також проведено комплексне внесення мінеральних добрив і хімічний захист озимих культур від шкідників і хвороб.

Зокрема, наявна забезпеченість мінеральними добривами для проведення підживлення озимих культур:

  • азотні добрива – 2,3 тисячі тонн фізичної ваги; 
  • фосфорні добрива – 1,5 тисячі тонн; 
  • калійні добрива – 0,7 тисячі тонн. 

Забезпеченість пальним наразі становить 80% до потреби.

Водночас на сьогодні потребують обстеження та розмінування 11,4 тисячі гектарів у Бучанському, Вишгородському та Броварському районах.

Слід зазначити, що у 2022 році на Київщині намолотили близько 3-ох млн тонн врожаю зернових та зернобобових культур, зібраних із площі 620 тис. га.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь