Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі послуги «Придбання путівок до закладів оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, дітей соціально-незахищених категорій»

Дата: 17.07.2024 15:49
Кількість переглядів: 51

Відділ «Служба у справах дітей та сім’ї» Таращанської міської ради

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі послуги «Придбання путівок до закладів оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, дітей соціально-незахищених категорій», розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі та/або розміру бюджетного призначення за кодом ДК 021:2015 – 55240000-4 «Послуги центрів і будинків відпочинку» (оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Відділ «Служба у справах дітей та сім’ї» Таращанської міської ради, 09501, Київська область, Білоцерківський район, м. Тараща, вул. Героїв  Чорнобиля, 1, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань 43940137, категорія - орган державної влади, місцевого самоврядування або правоохоронний орган.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):   «Придбання путівок до закладів оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, дітей соціально незахищених категорій» код 55240000-4 Послуги центрів і будинків відпочинку за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: UA-2024-07-15-006636-a.

Закупівля проводиться в цілому, без поділу на лоти.

Процедура закупівлі: відкриті торги з особливостями (закупівля здійснюється відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» та Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 (зі змінами та доповненнями).

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 355 000,00 грн.

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом кон’юнктури ринку на послуги з оздоровлення та відпочинку дітей, співвідношення попиту і пропозиції на аналогічні види послуг, реальні можливості щодо оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки,  згідно затвердженої Комплексної Програми підтримки сім'ї, оздоровлення та забезпечення прав дітей Таращанської міської територіальної громади на 2024 рік.

Розмір бюджетного призначення: 355 000,00 згідно Комплексної Програми  підтримки сім'ї, оздоровлення та забезпечення прав дітей Таращанської міської територіальної громади на 2024 рік.

Нормативно-правове регулювання. Закупівля послуги «Придбання путівок на оздоровлення та відпочинок дітей», технічні та якісні характеристики предмета закупівлі регулюються та встановлюються  Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» від 04.09.2008 № 375-VI, наказом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 13.08.2009 № 2881 «Про затвердження Державного соціального стандарту оздоровлення та відпочинку дітей», наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.06.1996 № 172 «Про затвердження Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів», Державним санітарним правилам і нормам «Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів» ДСанПіН 5.5.5.23-99, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 26.04.1999 № 23, постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», Правилами пожежної безпеки в Україні, які затверджені наказом МВС України від 30.12.2014 № 1417, із змінами, Типовими штатними нормативами дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, затвердженими наказом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 16.04.2009 №1254.

Загальні положення. Заклад, що надає послуги оздоровлення дітей, повинен належати до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, типи яких визначено у статті 14 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» від 04.09.2008 № 375-VI, перебувати в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та бути атестованим відповідно до Порядку проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і присвоєння їм відповідних категорій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2009 року № 426.

Робота дитячого закладу оздоровлення та відпочинку повинна відповідати вимогам Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», наказу Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту від 13.08.2009 № 2881 «Про затвердження Державного соціального стандарту оздоровлення та відпочинку дітей», наказу Міністерства охорони здоров’я України від 19.06.1996 № 172 «Про затвердження Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів».

Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку повинен знаходитися в екологічно чистій зоні. Заклад повинен мати спеціально відведену територію, що знаходиться в курортній або заміській зоні,  з зеленими насадженнями на території закладу.

Обґрунтування технічних характеристик предмета закупівлі.

Тривалість та період зміни: 1 (одна) зміна  - 14 календарних днів, період з 02.08.2024 року по 15.08.2024 року.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг надання послуг: 29 (двадцять дев’ять) путівок. У вартість путівки включається перебування, проживання, харчування, медичне та культурно-естетичне забезпечення дітей.

З метою отримання послуг оздоровлення дітей в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку направлятимуться діти віком від 7 до 18 років.

Послуги оздоровлення дітей в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, які розташовані на території Івано-Франківської області, включають комплекс спеціальних заходів соціального, виховного, медичного, гігієнічного, спортивного характеру, спрямовані на відновлення та поліпшення фізичного і психологічного стану здоров’я дитини. Базовий перелік послуг з оздоровлення:

  • розміщення та проживання;
  • організація харчування;
  • організація виховної діяльності та дозвілля;
  • послуги з організації фізкультурно-спортивної діяльності;
  • медичне обслуговування;
  • психологічні послуги;
  • організація виховного процесу;
  • інформаційні послуги.

Обґрунтування якісних характеристик предмета закупівлі.

До якісних характеристик предмета закупівлі, зокрема, належать:

  • укомплектованість працівниками закладу оздоровлення та відпочинку повинна відповідати Типовим штатним нормативам дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;
  • наявність критих приміщень для проведення культурно-масових заходів на території закладу;
  • наявність медичного блоку;
  • наявність харчоблоку;
  • наявність дитячих тренажерів на території закладу;
  • наявність спортивного залу та/або фізкультурно-оздоровчих майданчиків для волейболу, баскетболу, футболу на території закладу тощо;
  • наявність ігрових майданчиків;
  • наявність творчих майстерень, приміщень для роботи гуртків;
  • наявність бібліотеки та/або бібліотечного кутка;
  • наявність актового залу та/або літнього майданчику;
  • наявність інструкцій з техніки безпеки, профілактики травматизму, запобігання нещасним випадкам, дотримання санітарно-гігієнічних, протипожежних норм і правил техніки безпеки;
  • розміщення дітей здійснюється в капітально-зведеній будівлі з блочним або по-кімнатним розміщенням у кімнатах із забезпеченням достатнього метражу на 1 особу (згідно з санітарними нормами) у кімнатах місткістю 2-6 ліжок;
  • кімнати повинні бути відремонтовані та укомплектовані меблями у кількості, достатній для забезпечення комфортних умов кожній дитині (ліжко, шафа, тумбочка), постільною білизною, рушниками;
  • цілодобове постачання холодної та гарячої води;
  • наявність санітарних вузлів, що включають вбиральні, умивальник, душові кабіни у блоці або у кімнаті спального корпусу;
  • повноцінне збалансоване харчування не менше 5 разів на добу відповідно до примірного сезонного меню, в стаціонарному приміщенні їдальні згідно вимог діючого законодавства України. Норми харчування та порядок організації харчування у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
  • організація дієтичного харчування та забезпечення сухими пайками за потреби;
  • наявність програм і проведення заходів із національно-патріотичного виховання;
  • організація діяльності гуртків і клубів за інтересами, дитячих студій, творчих майстерень тощо;
  • демонстрування художніх, науково-популярних, відео та мультиплікаційних фільмів;
  • організація перегляду спектаклів театрів юного глядача, творчих колективів, виступів музичних і музично-танцювальних колективів;
  • організація екскурсій (тематика – туризм, національно-патріотичне виховання) – не  менше двох раз на зміну безкоштовно та забезпечення дітей водою та сухим пайком;
  • проведення дискотек, танцювальних вечорів, концертів художньої самодіяльності;
  • розвиваючі та інтелектуальні ігри;
  • організація дитячих свят (відкриття та закриття зміни, пам’ятні дати тощо);
  • відповідність планів та програм тематиці змін і віковим особливостям дітей;
  • реалізація усіх складових виховної діяльності державною мовою;
  • проведення занять з ранкової гімнастики – щоденно;
  • проведення змагань, занять з фізичної культури та спорту, організація спортивних свят;
  • наявність обладнаного медпункту, ізолятору з кваліфікованим медичним персоналом, цілодобове чергування медичного працівника та надання невідкладної медичної допомоги;
  • наявність угоди з закладом охорони здоров’я за місцем розташуванням дитячого закладу оздоровлення та відпочинку щодо надання медичної допомоги в умовах стаціонару;
  • у разі захворювання дитини організувати її лікування у медичному закладі та за потреби, забезпечити перевезення до місця постійного проживання;
  • постійне проведення моніторингу стану здоров’я дітей медичними працівниками дитячого закладу оздоровлення та відпочинку;
  • проведення профілактичної роботи з питань здорового способу життя, в тому числі щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, харчових та нехарчових отруєнь, запобігання травматизму, розвитку шкідливих звичок;
  • проведення профілактичної роботи з дітьми з метою запобігання або усунення негативних психологічних чинників, що впливають на міжособистісні стосунки та формування тимчасового колективу;
  • психологічні консультації дітей з особистих та міжособистісних питань;
  • надання психологічної підтримки дітям, які зазнали стресових ситуацій (за потреби);
  • наявність офіційного сайту або сторінки в Інтернеті;
  • інформування дітей про режим роботи закладу, правил внутрішнього розпорядку, техніки безпеки, розміщення на території закладу об’єктів інфраструктури, щодо побуту, харчування, медичної допомоги;
  • інформування батьків дітей (осіб, які їх замінюють) про їх права та обов’язки, правила перебування у закладі, зміст освітніх, оздоровчих, медичних програм або програм оздоровлення та відпочинку, в яких братиме участь дитина;
  • територія оздоровчого закладу повинна бути огороджена;
  • цілодобова охорона громадського порядку огородженої території дитячого закладу оздоровлення та відпочинку і особистого майна дітей, пропускний режим, бажано відео спостереження та кнопка (спеціальне обладнання) для виклику групи швидкого реагування;
  • вимоги пожежної безпеки відповідно до Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом МВС України від 30.12.2014  № 1417.

При наданні послуг оздоровлення та відпочинку дітей повинні забезпечуватися:

  • повна безпека життя і здоров'я дітей, дотримання вимог санітарно-протиепідемічних правил і норм, правил протипожежної безпеки, дотримання заходів з профілактики травматизму і попередження нещасних випадків, тощо;
  • під час перебування дітей  на території  дитячого закладу оздоровлення та відпочинку не повинні  відпочивати інші особи, у тому числі особи старші 18 років, крім вихователів та обслуговуючого персоналу. На території дитячого закладу оздоровлення та відпочинку не допускається розташування  будь яких сторонніх закладів, житла, що не пов’язані  функціонально з обслуговуванням дітей;
  • захист від будь-яких форм дискримінації, експлуатації, насильства з боку вихователів (керівників груп) та інших працівників дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, пропаганди релігійних конфесій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь