A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Свято Всесвітнього дня вишиванки

Дата: 17.05.2019 11:22
Кількість переглядів: 560

16 травня 2019 року, по традиції в третій четвер травня, у місті Тараща відсвяткували Всесвітній день вишиванки.

Це свято покликане зберегти українські цінності та їх популяризацію серед молоді та населення загалом. Свято не передбачає обов'язкових заходів, окрім одягання вишиванки. Хоча протягом усієї історії заходу з ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці, ярмарки. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом із тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.

В цей день, вже традиційно, провели патріотичний проект «Я по світу іду в вишиванці», що був організований за ініціативи ради Таращанського районного учнівського товариства «Співдружність». В рамках проекту у школах району проходять виставки дитячих малюнків присвячених вишиванці, фотовернісажі «Моя родина у вишиванці», зустрічі з місцевими майстрами народної вишивки, презентації вишиванок сімейних реліквій, квести, флешмоби та фестивалі до Дня вишиванки.

Кожен з охочих долучився до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до коледжу, школи та садочка, чим ми вкотре довели, що любов до України живе у наших серцях.

Святковий захід розпочався з урочистої  ходи делегації учнівських та педагогічних колективів вбраних у національний одяг , які пройшлися від Таращанського НВК "Гімназія "Ерудит"-ЗОШ І ст." до площі Слави.

У заході взяли участь міський голова Валерій Велієв, в.о. голови Таращанської районної державної адміністрації  Юрій Шостак, голова районної ради Людмила Урожай, заступник голови районної ради Олег Степаненко, заступник міського голови Вадим Левицький, начальник відділу освіти і науки Таращанської  райдержадміністрації Тетяна Якубовська,  майстрині-вишивальниці Таращанського району, трудові колективи підприємств, установ та організацій, жителі міста, учнівські об’єднання та голови райдержадміністрацій Київської області, такі як: Миронівського, Ставищанського, Богуславського, Рокитнянського районів. Поважними гостями свята стали заступник голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслав Кучер, депутат Київської обласної ради Анатолій Даниленко, директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Віра Рогова, в.о. директора Центру творчості дітей та юнацтва Київщини Тамара Нестерук та депутат Київської обласної ради Микола Фурдичко.

Зі сцени прозвучали щирі привітання від керівництва області.

Під час заходу звучали українські пісні та демонстрували своє мистецтво талановиті танцюристи.

Вишиванка була і є незмінний та завжди сучасний символ України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь