A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Наша сила в єдності! З Днем Соборності Україно!

Дата: 22.01.2020 12:18
Кількість переглядів: 538

  Фото без опису

В Україні щорічно 22 січня починаючи з 1999 року відзначають День Соборності України. Це свято присвячене до дня проголошення Акту злуки Української Народної Республіки (УНР) и Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР), який відбувся 22 січня 1919 року на Софіївській площі в м. Київ.

  Варто відзначити, що Акт злуки став могутнім волевиявленням українців як до етнічного воз’єднання народу, так і до  територіальної цілісності всієї країни та  в становлені їх політичної свідомості. Адже це стало першим реальним кроком до об'єднання українських земель, що мав вагомий вплив на подальші національно-політичні процеси в Україні.

  День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності та патріотизмі.

  22 січня 2020 року, за участі міського голови Валерія Велієва, в.о. голови Таращанської районної державної адміністрації Юрія Шостака, голови Таращанської районної ради Людмили Урожай, колективу КЗ ТРР «Таращанський районний будинок культури» та всіх небайдужих таращанців, відбувся урочистий захід з нагоди відзначення Дня Соборності України, який проходив біля пам’ятника Тарасові Шевченку на площі Незалежності (біля районного будинку культури).  Під час молитви Благочинного Таращанського району УПЦ КП протоієрея Георгія Сальника, присутні стояли огорнуті  зимовим холодом та святим словом, а в пам’яті кожного виринали найвизначніші події та вчинки наших славних предків, задля кращого майбутнього рідної Батьківщини. Тому, що з малку нас навчають і нам  розповідають, як наша держава йшла довгим, тяжким та жертовним шляхом до своєї жаданої незалежності.

  Нажаль, сьогодні Україна знову переживає нелегкі часи та відвойовує своє право на соборність і свободу.

  В знак вдячності і шани до полеглих воїнів та захисників сьогодення, які обороняють не лише наші кордони, але й наш спокій, було покладено квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку та пам’ятника Героям Небесній Сотні.

  З впевненістю можна сказати, що всі українці мріють про те, що б нарешті прийшов мир та спокій на нашу батьківську землю. І тішить те, що кожен з нас свято вірить, що так і буде!

Будьмо єдиними, будьмо разом!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь