A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Громадські слухання відбулися!

Дата: 13.03.2020 14:48
Кількість переглядів: 426

 

  Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні» від 25 травня 2011р. №555 та з метою забезпечення врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації «Генеральний план м. Тараща Київської області» та Звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту містобудівної документації «Генеральний план м. Тараща Київської області», 13 березня 2020 року в приміщенні міської ради(сесійний зал, ІІ поверх) вул. Шевченка,7 м. Тараща Київської області відбулись громадські слухання.

   Генеральний план визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території міста. Склад та зміст містобудівної документації: графічна частини та пояснювальна записка. Розробники: замовник – Таращанська міська рада, розробник – ДП «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М. Білоконя.

   Під час громадського слухання присутні розглянули графічні та текстові матеріали, в яких проведено аналіз існуючого стану міста та визначено перспективи його розвитку.

   Представник розробника Айлікова Ганна Вітольдівна у своєму докладі зупинилась на основних перспективах, які обраховані у Генеральному плані. Зокрема:

   – перспективну чисельність населення, об’єми та структура нового житлового будівництва;

   – території для розвитку промисловості;

   – обґрунтувала доцільність зміни меж населених пунктів;

   – визначила пріоритетні напрямки розвитку території.

   Також наголосила, що у даній документації обраховано загальний стан довкілля, фактори, що його формують, визначаються території, що мають певні обмеження при їх використанні (природоохоронні, санітарно-гігієнічні, інженерно-будівельні та інші).

   Після ознайомлення з Генеральним планом, проведеного обговорення було прийнято резолюцію громадських слухань:

«РЕЗОЛЮЦІЯ : На підставі ст. ст. 19, 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 № 555 та згідно наказів Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України № 290 від 16.11.2011, №199 від 20.05.2013, заслухавши інформацію представників замовника містобудівної документації, проектної організації щодо розроблення проєкта містобудівної документації «Генеральний план м. Тараща Київської області» та Звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту містобудівної документації «Генеральний план м. Тараща Київської області» після обговорення пропозицій, запитань учасників громадського обговорення та проведених дебатів щодо зазначеної містобудівної документації, вважати громадське обговорення щодо врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації, а саме проекту «Генеральний план м. Тараща Київської області» та Звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту містобудівної документації «Генеральний план м. Тараща Київської області», таким, що відбулося, у повній відповідності до діючого містобудівного законодавства.

2. Погодити проект «Генеральний план м. Тараща Київської області» та Звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту містобудівної документації «Генеральний план м. Тараща Київської області» і рекомендувати його до затвердження на сесії Таращанської міської ради, за умови позитивного висновку в протоколі засідання Київської обласної архітектурно- містобудівної ради».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь