A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Додаткові заходи щодо запобігання коронавірусу в місті!

Дата: 27.03.2020 11:01
Кількість переглядів: 525

Фото без опису

  26 березня 2020 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Таращанської міської ради. На засіданні було прийнято рішення № 36 від 26.03.2020 р., яке включає  додаткові заходи щодо запобігання розповсюдження коронавірусу COVID-19 на території міста.

 

УКРАЇНА

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ТАРАЩАНСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

           від 26 березня 2020  року                                          № 36

 

 

м. Тараща

 

 «Про вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co-2 та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території міста Тараща Київської області»

--------------------------------------------------------------------------

               

Відповідно до п. 3 ст. 36, п.п. 2 п. «б» ст. 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. ст. 11, 30 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, Указу Президента України від 13.03.2020 № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом», п. 3 Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19»(з усіма змінами), на виконання Протоколу №7 позачергового засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 26.03.2020, виконавчий комітет Таращанської міської ради ВИРІШИВ:

  1. Забезпечити проведення дезінфекційних заходів території міста Тараща в місцях великого скупчення/перебування людей, дезінфекції проїжджої частини доріг, тротуарів, під’їздів та прибудинкових територій багатоквартирних будинків.
  2. Звернутися до громадських та волонтерських організацій, які провадять свою діяльність на території міста Тараща щодо надання допомоги особам з інвалідністю, особам похилого віку та іншим мало захищеним верствам населення щодо отримання ними пенсій, оплати комунальних послуг, доставки продуктів харчування та предметів першої необхідності з метою зниження ризику їх зараження.
  3. Довести до населення міста рекомендації щодо обмеження пересування громадян на власному автомобільному транспорті між населеними пунктами, районами та регіонами України.
  4. Опрацювати питання щодо можливості створення міського формування цивільного захисту із залученням громадських та волонтерських

організацій для проведення великих обсягів робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, зокрема проведення заходів із санітарної обробки людей, спеціальної обробки майна, одягу, транспорту та об’єктів.

  1. Внести зміни до рішення виконавчого комітету №25 від 17.03.2020 року «Про організацію заходів на території міста Тараща з метою попередження та запобігання розповсюдженню захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19», а саме:

5.1. абзац 5 пункту першого викласти в новій редакції «усіх магазинів(крамниць), та підприємств побутового обслуговування населення за виключенням:

- торгівлі продуктами харчування;

- пальним;

- засобами гігієни;

- лікарськими засобами та виробами медичного призначення;

- ветеринарними препаратами, кормами,

- пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом(за умови визначення даного напрямку торгівельної діяльності основним);

- засобами зв’язку

за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

- провадження банківської та страхової діяльності,;

- медичної практики;

-ветеринарної практики;

 - діяльності автозаправних комплексів;

- діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів;

- технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій;

- діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку;

- об’єктів поштового зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

- торговельної діяльності із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

5.2. абзацу 6 пункту першого викласти в новій редакції: «ринку, в тому числі здійснення виносної і виїзної торгівлі».

5.3. абзацу 7 пункту першого викласти в новій редакції: «барів, кафе, дискотек, ресторанів, закладів громадського харчування за виключенням діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення

відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.»

  1. Рекомендувати начальнику Таращанського ВП Миронівського ВГУ НП в Київській області та начальнику Таращанського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Київській області на виконання підпункту 2.10 пункту 2 протоколу №7 від 26.03.2020 позачергового засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій:  забезпечити контроль за суб’єктами господарювання щодо проведення ними поточної дезінфекції приміщень та реалізації продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді. На входах, виходах і в місцях розрахунку провести маркування(позначення) місць перебування відвідувачів для забезпечення дотримання ними безпечних(санітарних) відстаней не менше ніж 1,5 метра.
  2. Направити дане рішення до Таращанського ВП Миронівського ВГУ НП в Київській області та до Таращанського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Київській області з метою забезпечення затверджених даним рішенням необхідних заходів щодо попередження розповсюдженню захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, причинену коронавірусом COVID – 19.
  3. Забезпечити анонсування та висвітлення даного рішення через офіційний веб-сайт Таращанської міської ради з дублювання інформації у соціальній мережі Facebook.

   Заступник міського голови                                          Вадим Левицький

 

Рішення виконавчого комітету Таращанської міської ради № 36 від 26.03.2020р.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь