A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Громадські слухання відбулися

Дата: 29.09.2020 14:25
Кількість переглядів: 458

 

 

          Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні» від 25 травня 2011р. №555 та з метою забезпечення врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації «План зонування території міста Тараща Таращанського району Київської області» та «Звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту містобудівної документації «План зонування території міста Тараща Таращанського району Київської області», 25 вересня 2020 року в приміщенні міської ради(сесійний зал, ІІ поверх) вул. Шевченка,7 м. Тараща Київської області відбулись громадські слухання.

План зонування території м. Тараща – це містобудівна документація, якою встановлюється функціональне призначення, вимоги до забудови, ландшафтної організації та іншого використання територій, окремих земельних ділянок, а також перелік усіх допустимих видів, умов і обмежень забудови та окремих земельних ділянок у межах зон, визначених планом зонування.   

Склад та зміст містобудівної документації: графічна частини та пояснювальна записка. Розробники: замовник – Таращанська міська рада, розробник – ТОВ «Компанія Геонікс».

   Під час громадського слухання присутні розглянули графічні та текстові матеріали, в яких проведено аналіз існуючого стану міста та визначено перспективи його розвитку.

   Представник розробника головний архітектор проєкту Гуржій Дмитро Петрович у своєму докладі зупинився на основних пунктах плану зонування території міста Тараща. Зокрема:

   – єдині умови і обмеження забудови земельних ділянок;

   – встановлення земельних сервітутів;

   – невиробничі зони Г(громадські);

   – житлові зони Ж;

  • ландшафтно-рекреаційні зони Р;
  • зони транспортної інфраструктури ТР;
  • зони інженерної інфраструктури ІН;
  • комунально-складські зони КС;
  • спеціальні зони с;
  • зони виробничі В;
  • зона сільсьгосподарського виробництва СВ;
  • зона земель історико-культурного призначення ІК

 Також наголосив, що основне призначення плану зонування це забезпечення реалізації планів та програм (в тому числі в затвердженій містобудівній документації) розвитку міської території, систем інженерного та транспортного забезпечення, соціального обслуговування, збереження природного та культурно-історичного середовища, встановлення гарантій і визначення щодо використання і забудови земельних ділянок для власників та осіб, що бажають придбати нерухомість (в т.ч. земельну ділянку) у власність та оренду, підвищення ефективності використання земельних ділянок, в тому числі шляхом створення умов для залучення інвестицій в будівництво та впорядкування міської території, забезпечення вільного доступу громадян до інформації та їх участь в прийнятті рішень з питань землекористування та забудови, здійснення ефективного контролю за містобудівною (будівельною) діяльністю фізичних та юридичних осіб.

   Після ознайомлення з планом зонування території міста тараща Київської області, проведеного обговорення було прийнято резолюцію громадських слухань:

«РЕЗОЛЮЦІЯ : На підставі ст. ст. 19, 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 № 555 та згідно наказів Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України № 290 від 16.11.2011, №199 від 20.05.2013, заслухавши інформацію представників замовника містобудівної документації, проектної організації щодо розроблення проєкта містобудівної документації «План зонування території(зонінг) м. Тараща Київської області» та Звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту містобудівної документації «План зонування території(зонінг) м. Тараща Київської області» після обговорення пропозицій, запитань учасників громадського обговорення та проведених дебатів щодо зазначеної містобудівної документації, вирішили вважати громадське обговорення щодо врахування громадських інтересів під час розроблення містобудівної документації, а саме проекту «План зонування території(зонінг) м. Тараща Київської області» та Звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту «План зонування території(зонінг) м. Тараща Київської області», таким, що відбулося, у повній відповідності до діючого містобудівного законодавства.

2. Погодити проект «План зонування території(зонінг) м. Тараща Київської області» та Звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту містобудівної документації «План зонування території(зонінг) м. Тараща Київської області»» і рекомендувати його до затвердження на сесії Таращанської міської ради, за умови позитивного висновку в протоколі засідання Київської обласної архітектурно- містобудівної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь