Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЩОДО НЕЗАКОННОЇ ВИРУБКИ ЯЛИНОК ТА СОСЕН

Дата: 29.12.2020 11:37
Кількість переглядів: 307

Фото без описуТАРАЩАНСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ ПОЛІЦІЇ ІНФОРМУЄ ПРО ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЩОДО НЕЗАКОННОЇ ВИРУБКИ ЯЛИНОК ТА СОСЕН!

З наближенням Новорічних і Різдвяних свят працівники Таращанського відділення поліції нагадують, що дії пов'язані з незаконною самовільною вирубкою хвойних насаджень тягнуть за собою кримінальну та адміністративну відповідальність.

У зв’язку із цим, правоохоронці вживають профілактичні заходи та здійснюють рейди для попередження незаконного знищення рослин.

Працівники поліції попереджають, що за самовільну вирубку дерев передбачене покарання відповідно до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу для громадян в розмірі від 255 до 510 грн., для посадових осіб – від 1275 до 2550 грн.

В окремих випадках за самовільну вирубку передбачена і кримінальна відповідальність. Одним із визначальних факторів для притягнення порушника до кримінальної відповідальності є розмір завданої шкоди, коли ця шкода є істотною (це визначається індивідуально у кожному конкретному випадку з урахуванням категорії захисності лісу, інших факторів, які встановлюються під час слідства).

Відповідно до статті 246 Кримінального кодексу України за незаконну порубку лісу передбачається штраф від 17000 до 25500 грн. або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

Ялинка чи сосна, що продається, повинна мати самоклейні етикетки чи пластмасові бирки-стяжки зі спеціальним засобом кріплення до стовбура та штрих-кодом. На них вказані спеціальні шифри, що підтверджують законність вирубки.

Шановні громадяни! Не купуйте новорічні ялинки незаконного походження та не сприяйте промислу, який завдає шкоди довкіллю. Лише спільними зусиллями ми зможемо уникнути понівечення вічнозелених насаджень, знищення праці багатьох людей та значних збитків для навколишнього природного середовища.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь