A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО СТРАХОВИЙ СТАЖ!

Дата: 15.03.2021 09:07
Кількість переглядів: 266

Фото без опису

????Що таке страховий стаж та чим він відрізняється від трудового?

????Страховий стаж, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», – це період, протягом якого особа підлягала державному соціальному страхуванню, якою або за яку сплачувався збір на обов’язкове державне пенсійне страхування, і за який сплачено страхові внески до Пенсійного фонду України.

????Трудовий стаж – це періоди офіційної трудової діяльності (до 1 січня 2004 року), що підтверджуються записами в трудовій книжці. Відповідно до ст. 56 Закону України «Про пенсійне забезпечення» до стажу роботи зараховується робота, виконувана на підставі трудового договору на підприємствах, в установах, організаціях і кооперативах, незалежно від використовуваних форм власності та господарювання, а також на підставі членства в колгоспах та інших кооперативах, незалежно від характеру і тривалості роботи.

???? Чи враховується трудовий стаж для призначення пенсії?

?Для призначення пенсії тепер важливим є страховий стаж. Але оскільки відповідний Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» діє з 2004 року, то законодавці встановили, що увесь трудовий стаж, який людина мала до 2004 року, автоматично перетворився на страховий.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь