A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Білоцерківське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області інформує:

Дата: 21.03.2021 08:36
Кількість переглядів: 240

На Київщині самоізоляцію за кошти Фонду пройшли 3,6 тис. працівників

 

З початку пандемії 3,6 тис. застрахованих осіб знаходились на оплачуваній за кошти управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області самоізоляції під медичним наглядом.

Станом на сьогодні відділення обласного управління прийняли на оплату відповідні листки непрацездатності для компенсації втраченого за час ізоляції заробітку на загальну суму 4,5 мільйона гривень.

Зокрема, на самоізоляції знаходились 385 медичних працівників, сума компенсацій за кошти Фонду склала для них 644,1 тис. гривень.

Така допомога фінансується ФССУ на підставі лікарняного листка, виданого із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19 – 11». Направлення на самоізоляцію під меднаглядом здійснює лікар у разі контакту застрахованої особи з хворим на COVID-19 – Фонд компенсує втрачений за цей час заробіток з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Для отримання від Фонду допомоги, отриманий листок непрацездатності необхідно передати своєму роботодавцю, який оформлює заяву-розрахунок та передає її до Фонду на фінансування. ФССУ забезпечив можливість зробити це дистанційно.

Сума компенсації втраченого за період самоізоляції заробітку від Фонду складе 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу, а для медичних працівників – 100% середнього доходу. ФССУ здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції, перші п’ять днів оплачуються роботодавцем.

Нагадаємо, у разі потреби в оплачуваній за кошти Фонду соціального страхування України самоізоляції під меднаглядом, відповідні лікарняні листки видаються за спрощеною процедурою та не потребують погодження із заввідділення або ЛКК для їх продовження на термін понад 10 днів. Такі зміни внесено наказом МОЗ України від 11.11.2020 №2593 «Про затвердження Змін до Порядку надання первинної медичної допомоги та Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян». Документ набув чинності 22.12.2020.

 

 

 

Управління соцстраху Київщини профінансувало щомісячні страхові виплати за лютий у повному обсязі. Кошти отримали понад 4,3 тис. осіб

 

Станом на 18 березня цього року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області завершило фінансування щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх родин за лютий. Кошти перераховано вчасно та в повному обсязі для 4329 осіб. Виплати таких допомог здійснюються Фондом у наступному місяці за попередній.

Загалом за оперативними даними для потерпілих внаслідок профзахворювань або нещасних випадків на виробництві, зокрема у разі гострих профхвороб на COVID-19, було нараховано за лютий 13,5 млн гривень.

У тому числі щомісячні виплати було нараховано для 3 працівників закладів охорони здоров’я, які мають стійку втрату працездатності внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19, а також для 5 членів родин медиків, які померли внаслідок профзахворювання на коронавірусну хворобу.

Так, обласне управління направило 37,4 тисячі гривень на фінансування щомісячних страхових виплат за лютий для зазначених осіб. З них на щомісячні виплати для медичних працівників – 7,4 тис. гривень, для осіб, які перебували на утриманні померлих медичних працівників, – 29,97 тис. гривень.

Щомісячна виплата для одного медика від Фонду складає майже 2,5 тис. грн. Розмір такої виплати залежить від ступеня втрати працездатності і середнього доходу, який потерпілий мав на момент настання страхового випадку.

Нагадаємо, окрім щомісячних страхових виплат, Фонд профінансував для зазначених осіб одноразові допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням і компенсував медичним працівникам втрачений за час лікування гострої професійної хвороби заробіток. Для медичних працівників, яким було встановлено інвалідність, або для їх родин у разі смерті медика, Фондом також було профінансовано одноразові страхові виплати за кошти державного бюджету відповідно до ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь