A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

Дата: 02.04.2021 09:24
Кількість переглядів: 297

Комісія Таращанської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулася під головуванням заступника голови міської ради Олександра Астапова 02 квітня, розглянула питання про ситуацію з пожежами на території громади, в т.ч. на сміттєзвалищах та про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів та сільгоспугідь.

Враховуючи доповідь начальника Таращанського РС ГУ ДСНС України у Київській області Миколи Маслюка, Комісія вирішила:

????Заборонити розведення багать у лісових масивах і рекреаційних зонах (крім спеціально облаштованих місць і обладнаних територій зеленого відпочинку), а також випалювання стерні, сухої рослинності та сміття на землях лісового фонду, сільгоспугіддях, лісосмугах, заплавах річок, та вздовж доріг.

????Лісничим ДП «СЛП Київоблагроліс Таращанське агролісництво», ДП «Богуславське лісове господарство», підрозділи «Улашівське лісництво» та «Таращанське лісництво»:

????забезпечити створення та оновлення мінералізованих смуг, протипожежних розривів, ремонт і будівництво джерел зовнішнього протипожежного водопостачання (водоймищ), можливість під’їзду пожежної техніки до вододжерел та забору води з них, шляхів протипожежного призначення, а також їх утримання в належному стані.

???? забезпечити очищення лісових масивів від захаращень, насамперед прилеглих до населених пунктів, просік, де проходять повітряні лінії електропередачі, нафто-. газо-, продуктопроводи;

????створити та утримувати матеріальний резерв пально-мастильних матеріалів для гасіння пожеж в лісах.

????забезпечити цілодобове чергування біля телефонів в конторах лісництв відповідальних працівників.

???? проводити широку роз’яснювальну роботу серед населення про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в лісах, активно використовуючи засоби масової інформації.

??Термін: до 15 квітня 2021 року.

????КП «Таращаблагоустрій» :

????забезпечити утримання полігонів із зберіганням твердих побутових відходів у належному протипожежному стані;

????вжити заходів щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ побутових і виробничих відходів, насамперед у лісових масивах, лісосмугах, сільгоспугіддях і прилеглих до них територіях.

????Старостам Таращанської міської територіальної громади:

????взяти під особистий контроль недопущення спалювання сухої рослинності та сміття на підпорядкованих територіях;

????забезпечити взаємодію з лісокористувачами та власниками земельних угідь і пасовищ щодо утримання іх ділянок і територій у належному протипожежному стані;

???? проводити інформаційно-роз’яснювальні роботи серед населення щодо забезпечення пожежної безпеки, попередження травмування та загибелі людей.

??Термін: Постійно протягом пожежонебезпечного періоду

????Проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо забезпечення пожежної безпеки, попередження травмування та загибелі людей, шляхом залучення закладів освіти, культури, соціального захисту населення, оздоровчо-лікувальних, житлово-комунальних установ, громадських організацій, засобів масової інформації.

?? Термін: Постійно протягом пожежонебезпечного періоду

????Таращанському РС ГУ ДСНС України в Київській області посилити контроль за виконанням протипожежних заходів суб’єктами господарювання, активізувати проведення агітаційно-роз’яснювальної роботи серед населення по недопущенню виникнення пожеж в лісах та природних екосистемах, заборони несанкціонованого спалювання сухої рослинності та сміття.

Організувати проведення рейдів і патрулювань найбільш пожежонебезпечних ділянок та здійснення контролю за дотриманням лісокористувачами, населенням та підприємствами вимог пожежної безпеки, особливу увагу приділити проведенню цієї роботи у вихідні та святкові дні. ??Термін: Постійно протягом пожежонебезпечного періоду

????Відділенню поліції № 2 Білоцерківського РУП ГУНП у Київській області активізувати роботу щодо виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у виникненні пожеж, несанкціонованому спалюванні сухої рослинності, післяжнивних залишків, сміття тощо.

??Термін: Постійно протягом пожежонебезпечного періоду

????Контроль за виконанням цього рішення покласти на Таращанський РС ГУ ДСНС України в Київській області (Маслюк М.І.) та відділ з питань житлово-комунального господарства, транспорту, благоустрою та комунального майна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь