A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

З турботою про навколишнє середовище: ДТЕК Київські регіональні електромережі передав на утилізацію та вторинне використання 5,4 тисячі тонн відходів

Дата: 27.04.2021 09:51
Кількість переглядів: 213

Фото без опису

ДТЕК Київські регіональні електромережі за два роки передав на утилізацію та переробку для вторинного використання 5,4 тисячі тонн відходів. Це близько 60% від загального обсягу відпрацьованих матеріалів. Для цього встановили на виробничих майданчиках 28 контейнерів для збору відходів. Так ДТЕК Київські регіональні електромережі дбає про збереження та захист навколишнього середовища.

ДТЕК Київські регіональні електромережі сортує відходи виробництва 29 видів: скло, макулатура, полімери, промаслені відходи тощо. Роблять це, щоб передавати відпрацьовані матеріали на утилізацію, а не накопичувати на полігонах. 60% зібраних небезпечних відходів передають згідно угод на утилізацію і реалізацію (металобрухт, автомобільні акумуляторні батареї, залізобетонні опори, трансформаторні масла) і 40% складують на полігонах (побутові і будівельні відходи). Таке поводження з відходами відповідає європейській моделі економіки замкнутого циклу (циркулярної) та допомагає раціонально споживати природні ресурси.

«ДТЕК трансформує бізнес згідно Нової стратегії 2030 заснованої на принципах ESG, цінностях і відповідальності бізнесу за прогрес у досягненні Цілей Сталого розвитку Глобального договору ООН. Наша компанія взяла на себе зобов'язання мінімізувати вплив своєї діяльності на навколишнє середовище. Тому ми системно працюємо над сортуванням та правильною утилізацією відходів. Лише за два роки в систему поводження з відходами ми інвестували близько 1,2 млн гривень та 9,4 тисячі тонн передали на утилізацію та спеціальне розміщення. Основна частина відходів після переробки використовується повторно», — розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Основний вид відходів діяльності ДТЕК Київські регіональні електромережі — залізобетонні опори — 5,2 тисячі тонн. Ці відходи передають на переробку для повторного використання на будівництві — виготовляють щебінь і арматуру. Серед інших відходів: відпрацьовані нафтопродукти, шини, промаслені відходи, акумулятори, макулатура, скло, відпрацьоване електрообладнання, полімери, відпрацьовані ртутні лампи, відходи гумотехнічних виробів.

Також в компанії щорічно утворюється близько 14 тонн бою фарфорових та скляних ізоляторів. Це інертний матеріал, який можна використовувати при виробництві вогнетривів, електротехнічної кераміки, а також для облаштування доріжок в ландшафтному дизайні. Наразі оператор системи розподілу шукає можливих споживачів у Київській області.

Крім того, ДТЕК Київські регіональні електромережі реалізує заходи, які допомагають скорочувати утворення відходів. З 2019 року компанія не закуповує ртутьвмісні лампи. При виході з ладу ламп розжарювання та енергоощадних їх замінюють на світлодіодні. За два роки оператор системи розподілу встановив 3,8 тис. світлодіодних ламп і планує повністю відмовитися від використання ртутьвмісних приладів освітлення до 2025 року.

Як відповідально споживати ресурси, сортувати відходи та передавати їх на утилізацію не тільки на роботі, але і вдома, ДТЕК Київські регіональні електромережі навчає усіх своїх співробітників. На підприємстві систематично проводять інформаційну кампанію на днях охорони праці «Вимоги до поводження з відходами».

Як повідомлялося раніше, у 2020 році ДТЕК Київські регіональні електромережі встановив на опорах ліній електропередачі 41 спеціальну захисну платформу для гнізд лелек в Київській області. Завдяки цій ініціативі тільки за минулий рік зберегли понад 200 птахів, занесених до Бернської Конвенції з охорони природного середовища існування в Європі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь