Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Іспанський сквер у Таращі – шана доброті, що не має кордонів.

Дата: 03.06.2021 11:10
Кількість переглядів: 521

Фото без опису

В п’ятницю, 21 травня за особистої участі голови Таращанської міської ради Михайла Кривошеєва відбулася робоча зустріч голови правління Благодійної організації «Міжнародний фонд «Об’єднані Україною» Людмили Холодняк, першого заступника голови правління Благодійної організації Володимира Ситника, члена союзу дизайнерів Грузії, художника - реставратора Володимира Болвановича з керівниками структурних підрозділів Таращанської міської ради: начальником відділу культури, молоді, спорту та туризму Світланою Юрченко, в. о. начальника відділу економічного та агропромислового розвитку, торгівлі, інвестиційної та міжнародної співпраці Ніною Пархоменко, завідувачем сектору архітектури та містобудування Іриною Глухенькою.

Метою зустрічі було особисте знайомство, обговорення питання облаштування «Іспанського скверу» та спорудження пам’ятника таращанцям, які рятували іспанських дітей, вивезених з Іспанії в період 1936-1940 років і виховувалися в Таращанському дитячому будинку.

Йшлося на зустрічі про історію появи цих дітей в Таращі та їх поневіряння. «Пам'ять про трагічні сторінки історії нашого краю є основою для розвитку громадянського суспільства та одним із важливих кроків до європейських стандартів. А наша спільна іспансько-українська історія має надихнути нас на створення незвичайного та унікального проекту» - наголосив Михайло Юрійович. Людмила Володимирівна подякувала таращанській громаді за врятоване життя її мами, яка була однією з іспанських дівчаток, що волею долі та тогочасних тоталітарних режимів були закинуті до Таращанськогого дитячого будинку в далекому листопаді 1936 року та висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Учасники зустрічі намітили початкові кроки реалізації проекту. Так, передусім, належить розробити проект архітектурного вирішення самого скверу, в якому буде встановлено пам’ятники. Обговорили також макети майбутніх пам’ятників (їх планується декілька).

Наступним кроком стане збір коштів на виготовлення і встановлення скульптурної композиції та благоустрій скверу.

Результатом робочої зустрічі стало досягнення домовленості про подальшу співпрацю та розроблення Меморандуму про співпрацю.

По завершенні бесіди представники Благодійної організації відвідали місце, де має бути облаштований сквер, зустрілися з родинами іспанських дітей, які проживають в місті та вшанували могилу одного з вихованців дитячого будинку.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь