A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

В ТАРАЩІ ПРОВЕЛИ ОБЛАСНИЙ ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС ДУХОВИХ ОРКЕСТРІВ "СУРМИ КИЇВЩИНИ"

Дата: 22.06.2021 11:18
Кількість переглядів: 300

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

?????20 червня 2021 року вперше в Таращі провели обласний фестиваль-конкурс духових оркестрів «Сурми Київщини». Цей фестиваль проводиться кожних два роки і організаторами його виступають Управління культури Київської обласної державної адміністрації, Київський обласний центр творчості та культурно-освітньої роботи, а цьогоріч, відповідно, і відділ культури, молоді, спорту та туризму Таращанської міської ради.

????Показати свою майстерність та позмагатися за гран-прі фестивалю до Таращанської громади з’їхалося 11 колективів з 9 громад Київщини, а саме:

- Зразковий аматорський духовий оркестр «Мрія» (с.Шпитьки);

- Вишгородський міський дитячо-юнацький духовий оркестр-студія «Водограй»;

- Народний аматорський оркестр духових інструментів (м.Кагарлик);

- КЗ «Мар’янівська ДМШ ім.І.С.Козловського» (Ковалівська ТГ);

- Духовий оркестр «Козацькі джури» (с.Русанів, Великодимерська ТГ);

- Зразковий аматорський духовий оркестр (с.Велика Березянка);

- Народний духовий оркестр Будинку культури Обухівської міської ради Київської області;

- Народний аматорський духовий оркестр «Гармонія» (с.Ківшовата);

- Народний аматорський духовий оркестр (м.Тараща);

- Народний аматорський духовий оркестр (м.Тетіїв);

- Зразковий дитячий духовий оркестр «Гей, соколи!» (Українська ТГ).

????Журі конкурсу оцінювали виступи учасників за десятибальною шкалою з урахуванням рівня майстерності виконання, розкриття художнього образу та оригінальність виконання твору, чистоти строю та інтонації, технічної майстерності, сценічної майстерності диригента, естетичного вигляду та загальної сценічної культури колективу.

????Оцінювали відповідність всім критеріям заслужений діяч мистецтв України, військовий диригент, провідний методист з оркестрового жанру Київського обласного центру народної творчості Віктор Губаренко; заслужений артист України, військовий диригент, засновник естрадно-духового оркестру Центрального апарату Служби Безпеки України Ігор Осипенко; диригент Національного академічного духового оркестру України та Національного президентського оркестру Олексій Баженов; заслужений працівник культури України, відмінник освіти України, багаторічний керівник духового оркестру Богуславського гуманітарного колледжу Віктор Чедрик.

????Після параду і представлення духових оркестрів, учасники фестивалю спільно виконали Гімн України, а диригував зведеним оркестром Віктор Губаренко.

????Міський голова Михайло Кривошеєв зазначив, що гордий тим, що фестиваль проходить саме на Таращанській землі, адже так про рідний край і його талановитих музикантів дізнаються далеко за межами нашої громади. Михайло Юрійович привітав конкурсантів та побажав перемоги найкращому колективу.

????Перед власне конкурсною частиною фестивалю, присутні мали змогу насолодитися виступом запрошених гостей – естрадно-симфонічного оркестру Гребінківської громади, під керівництвом Віктора Кошицького.

????За результатами фестивалю, гран-прі виборов Вишгородський міський дитячо-юнацький духовий оркестр-студія «Водограй».

- І премія дитячі духові оркестри - КЗ «Мар’янівська ДМШ ім.І.С.Козловського» (Ковалівська ТГ);

- І премія дорослі духові оркестри - Народний духовий оркестр Будинку культури Обухівської міської ради Київської області;

- І премія змішаної форми - Народний аматорський духовий оркестр «Гармонія» (с.Ківшовата);

- Диплом ІІ ступеня дитячі духові оркестри - Зразковий дитячий духовий оркестр «Гей, соколи!» (Українська ТГ).

- Диплом ІІ ступеня дорослі духові оркестри - Народний аматорський оркестр духових інструментів (м.Кагарлик);

- Диплом ІІІ ступеня дитячі духові оркестри - Зразковий аматорський духовий оркестр (с.Велика Березянка) та Народний аматорський духовий оркестр (м.Тетіїв);

- Диплом ІІІ ступеня дорослі духові оркестри - Народний аматорський духовий оркестр (м.Тараща);

Дипломами за участь у фестивалі відзначені Зразковий аматорський духовий оркестр «Мрія» (с.Шпитьки) та Духовий оркестр «Козацькі джури» (с.Русанів, Великодимерська ТГ).

????Переможці та учасники обласного фестивалю-конкурсу відзначені подяками та пам'ятними статуетками від Управління культури Київської обласної державної адміністрації та Київського обласного центру творчості та культурно-освітньої роботи.

????Родзинкою фестивалю став виступ директора Київського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Олени Завальської, яка виконала авторську пісню про рідну для неї Таращу. Також Олена Володимирівна відмітила високий рівень організації фестивалю та подякувала за співпрацю Таращанській міській раді.

????Бурхливі оплески та овації присутні подарували запрошеним гостям фестивалю – лауреату міжнародних та всеукраїнських конкурсів та фестивалів, переможцю музичного шоу «Битва оркестрів» та «Битва оркестрів: Батьки і діти» дитячому естрадно-духовому оркестру «Сувенір» з м.Києва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь