A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

До уваги бджолярів! Змінився порядок реєстрації пасіки!

Дата: 30.06.2021 11:06
Кількість переглядів: 271

Фото без опису

Відповідно до рішення виконавчого комітету Таращанської міської ради від 22.06.2021 року №201-VIII «Про реєстрацію пасік на території Таращанської міської територіальної громади», затверджено Порядок реєстрації пасіки.

Реєстрація пасіки здійснюється за адресою: вул. Героїв Чорнобиля, 1, м. Тараща (відділ економічного та агропромислового розвитку, торгівлі, інвестицій та міжнародної співпраці – Коломієць Людмила Віталіївна, тел. (04566) 4-29-62 ).

 

????Додаток 1 до рішення виконавчого комітету Таращанської міської ради від 22.06.2021 № 201 - VIII

??ПОРЯДОК реєстрації пасіки

1. Цей Порядок визначає процедуру реєстрації пасіки суб’єктами господарювання (юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичні особи - підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства, що провадять діяльність у галузі бджільництва), а також фізичними особами, у яких наявні бджолині сім’ї (далі - власник пасіки або уповноважена ним особа) та процедуру видачі виконавчим комітетом Таращанської міської ради довідки про реєстрацію пасіки із зазначенням наявних бджолосімей (далі – довідка).

2. Пасіка підлягає реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом, у виконавчому комітеті Таращанської міської ради.

3. Реєстрація пасіки здійснюється після видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки (далі - паспорт пасіки) відділом безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Таращанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

4. Реєстрація пасіки проводиться за заявою про реєстрацію пасіки (додаток 1) власника пасіки або уповноваженої ним особи в день звернення.

До заяви додається:

- копія паспорта громадянина України;

- копія ветеринарно – санітарного паспорта пасіки;

- копія рішення про державну реєстрацію потужностей виданого територіальним органом Держпродспоживслужби;

- копія нотаріально посвідченої довіреності, у разі подання документів уповноваженою особою.

5. У заяві зазначаються:

- прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) (для фізичної особи);

- найменування (для юридичної особи), прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) (для фізичної особи - підприємця);

- місцезнаходження (для юридичної особи), місце проживання (для фізичної особи - підприємця);

- код згідно з ЄДРПОУ (для юридичної особи), реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) (для фізичної особи - підприємця);

- контактна інформація (номер телефону, адреса електронної пошти).

6. Інформація про реєстрацію пасіки вноситься до журналу обліку пасік, який ведеться відділом економічного та агропромислового розвитку, торгівлі, інвестицій та міжнародної співпраці виконавчого комітету Таращанської міської ради (додаток 3).

У журналі обліку пасік зазначається інформація згідно з пунктом 5 цього Порядку, а також:

- місце фактичного розташування пасіки із зазначенням інформації щодо земельної ділянки (адреса або кадастровий номер земельної ділянки);

- кількість бджолиних сімей на дату реєстрації паспорта пасіки;

- порода (популяція) бджолиних сімей (за наявності);

- єдиний унікальний номер.

7. У разі припинення діяльності пасіки її власник або уповноважена ним особа протягом десяти календарних днів письмово інформує про це виконавчий комітет Таращанської міської ради, де зареєстровано пасіку.

8. У разі перевезення (кочівлі) пасіки на адміністративну територію іншого органу місцевого самоврядування власник пасіки або уповноважена ним особа інформує про це виконавчий комітет Таращанської міської ради (Відділ економічного та агропромислового розвитку, торгівлі, інвестицій та міжнародної співпраці).

Інформація повинна бути надана засобами електронного зв’язку або в письмовій формі не пізніше ніж за два календарних дні до перевезення (кочівлі) пасіки на їх територію.

Власник пасіки або уповноважена ним особа надає відомості, зазначені в пункті 5 цього Порядку, а також повідомляє про:

- місце запланованого розташування пасіки (адреса або кадастровий номер земельної ділянки);

- час запланованого прибуття та виїзду (дата початку і закінчення перевезення (кочівлі) пасіки);

- кількість бджолиних сімей під час перевезення (кочівлі) пасіки;

- контактну інформацію власника пасіки або уповноваженої ним особи (номер телефону, адресу електронної пошти).

9. Під час перевезення (кочівлі) пасіки власник пасіки зобов’язаний керуватися положеннями законодавства.

10. Уповноваженим виконавчим органом з видачі довідки є відділ економічного та агропромислового розвитку, торгівлі, інвестицій та міжнародної співпраці.

11. Відділ економічного та агропромислового розвитку, торгівлі, інвестицій та міжнародної співпраці на підставі заяви видає довідку про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей.

12. Підставою для відмови у видачі довідки є невідповідність переліку наданих документів, зазначених у пункті 4 цього Порядку.

13. Видача довідки про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей здійснюється протягом трьох робочих днів.

 

Керуюча справами                                           Світлана ПОТЕРЯЙКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь