A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ:

Дата: 09.08.2021 16:02
Кількість переглядів: 250

Інформаційна довідка щодо стану надходжень до бюджету у січні – липні 2021 року

 

Стратегічні цілі Державної  податкової служби незмінні і зрозумілі.

Державна податкова служба залишається  надійним партнером для сумлінних платників податків. А справжня реалізація реформ та рекомендацій експертів проєкту Програми з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM) вже засвідчила свою ефективність та дозволяє досягти високих практичних результатів при наповненні бюджетів всіх рівнів. 

У результаті:

липень 2021 року:

індикатив – 37,9 млрд грн,

факт – 39,5 млрд грн.

Перевиконання+1,6 млрд грн,

до минулого року: +9,9 млрд грн, або +33,5 відс.

 У т.ч. ПДВ:

індикатив (сальдо) – 13,1 млрд грн,

факт – 13,5 млрд грн.

Перевиконання+0,3 млрд грн, або +2,3%,

до минулого року: +3,0 млрд грн, або  +29,1%.

 Січень-липень 2021 року:

індикатив – 311,9 млрд грн,

факт – 330,5 млрд грн.

Перевиконання+18,6 млрд грн,

до минулого року: +31,1 млрд грн, або +10,4 відс.

 У т.ч. ПДВ (за січень-липень):

індикатив (сальдо) – 79,4 млрд грн,

факт – 85,9 млрд грн.

Перевиконання: +6,5 млрд грн, або +8,2%,

до минулого року: +26,8 млрд грн, або на 45,4% більше!

 У січні – липні 2021 року відшкодовано ПДВ платникам у повному обсязі – 86 млрд грн при заявлених до відшкодування сумах ПДВ (за оперативними даними) – 83,8 млрд гривень.

 

 

ГУ ДПС у Київській області

 

 

Програма адаптації новопризначених працівників – складова успішної кадрової політики ДПС

Єдиний підхід до організації та реалізації процесу системи адаптації новопризначених працівників ДПС обговорювався під час семінару, який нещодавно відбувся в ДПС.

Учасниками заходу стали в.о. Голови ДПС Євген Олейніков, Перший заступник Голови ДПС Наталія Рубан, заступник Голови ДПС з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Наталія Калєніченко, представники ДПС та її територіальних органів, експерти Програми підтримки управління державними фінансами України (EU4PFM) Олена Пилипенко та Олеся Домбровська.

Результативність роботи відомства безпосередньо залежить від фахового та мотивованого колективу, здатного успішно виконувати свої обов?язки, впроваджувати нові ідеї та технології, прораховувати можливі ризики та працювати на їх упередження.

Саме тому, за словами в.о. Голови ДПС Євгена Олейнікова, в податковій службі велику увагу приділяють HR-політиці та роботі з персоналом, особливо, якщо мова йде про новопризначених працівників. Так, зокрема, розроблена та впроваджена Програма адаптації новопризначених працівників органів ДПС.

До Програми включено сучасний та зручний посібник «Зручнобук», який відповідає на більшість запитань новопризначеного працівника ДПС та слугує корисним навігатором.

«Успішна адаптація працівника до нового місця роботи – запорука його подальшої результативної роботи та можливість повної реалізації потенціалу. Кожна професія містить певні особливості, а їх знання та застосування на практиці спільно з високою самореалізацією дозволяють досягти високих показників у роботі. Саме тому завдання наставника, якого отримує кожний новопризначений працівник, навчити, розкрити деталі і так зацікавити працівника, щоб податкова служба стала не просто місцем роботи, а покликанням», – наголосив Євген Олейніков.

ДПС, як відзначила експерт EU4PFM Олена Пилипенко, є одним з перших центральних органів виконавчої влади в країні, які розробили та впровадили на практиці Програму адаптації новопризначених працівників.

Про важливість програми зазначали і безпосередньо працівники, які лише розпочали свою роботу в органах ДПС. На їх думку, завдяки процесу адаптації та фахової допомоги наставників з першого робочого дня новий працівник відчуває захищеність і підтримку, що допомагає йому швидше продемонструвати свої здібності та уміння і працювати на результат.

Під час семінару, зокрема, наголошувалося на необхідності проведення постійного моніторингу ефективності адаптації новоприйнятих працівників, проведення всебічного аналізу та удосконалення Програми адаптації. Це дозволить не лише забезпечити швидке пристосування та ефективну діяльність новопризначених працівників, а й зменшить плинність кадрів та підтримуватиме позитивний імідж та престижність роботи в органах ДПС.

 

ГУ ДПС у Київській області

 

 

У ДПС провели семінар з питань одноразового добровільного декларування

 

З 1 вересня 2021 року громадяни України матимуть право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового добровільного декларування.

Для ефективної імплементації закону ДПС було організовано онлайн семінар для працівників територіальних органів.

Як відзначив в.о. Голови ДПС Євген Олейніков, було багато спроб запровадження так званої податкової амністії, зокрема, у 2005 році. Однак з низки причин це питання відкладалося. Сьогодні рішення щодо проведення одноразового добровільного декларування прийнято. І зацікавленість до цього питання з боку суспільства досить висока.

 «Наше з вами завдання полягає у двох речах. По-перше, реалізація закону має відбуватися у рамках виконання двох податкових функцій – сервісної та контролюючої.  В частині сервісної функції потрібно зробити усе для того, щоб платники податків могли максимально скористатися можливостями закону. Роз’яснювальна робота має бути спрямована на те, щоб платник не залишився один на один зі своїми сумнівами, нерозуміннями. З іншого боку ми маємо чітко усвідомлювати, що будь-які амністії, звільнення від відповідальності завжди породжують чисельні питання: чи були для цього підстави, чи були дотримані процедури. І саме тут робота має бути організована так, щоб ми мали відповіді на всі питання, які виникатимуть», – наголосив Євген Олейніков.

Під час семінару роз’яснювалися основні норми та положення закону, прийняття декларації, її форма тощо.  

Так, декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Це –  фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, та фізичні особи – нерезиденти України, які на момент отримання об'єкту декларування були резидентами і які є чи були платниками податків.     

Декларація подається до центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, безпосередньо платниками в електронній формі засобами Електронного кабінету.

Під час семінару наголошувалося, що декларація підлягає лише камеральній перевірці, тобто на предмет наявності арифметичних та логічних помилок.  Проведення перевірок податківцями щодо джерела походження активів, набутих декларантом, заборонено. Також задекларована інформація не може бути використана при проведенні планових перевірок або як докази у кримінальних  провадженнях тощо.

Фахівці ДПС поінформували про правила подання уточнюючої та нової звітної декларації, надали вичерпні відповіді на запитання.

Також під час семінару були окреслені основні вектори інформаційно-роз?яснювальної роботи щодо інформування платників про можливості закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

ГУ ДПС у Київській області

 

 

Легалізація зарплати – це захист майбутнього кожної людини

 

ГУ ДПС у Київській області ще раз наголошує, що легалізація зарплати – це захист майбутнього кожної людини. Коли настає пенсійний вік і потрібно оформляти пенсію, багато хто дізнається, що її розмір є набагато меншим, ніж розраховували. Що потрібно робити, щоб не потрапити у таку ситуацію? 

         Працівник, який отримує зарплату в «конверті», виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем, не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу, а отже – і права на достойну пенсію, інші соціальні пільги та виплати.

         У зв’язку з тим, що з прихованої заробітної плати не здійснюються відрахування у Пенсійний фонд на рахунки працівників, вони, досягаючи пенсійного віку, одержують мінімальну трудову пенсію.

         Крім того, з обсягів зарплати, виплаченої в «конвертах», не сплачується податок з доходів фізичних осіб. Отже, зменшуються відрахування в бюджет, за рахунок яких утримуються заклади охорони здоров’я, освіти, культури, реалізуються соціальні програми тощо.

         Тому, важливо розуміти, що існує заробітна плата “в конверті”, але пенсії “в конверті” не існує. Той, хто отримує нелегальну заробітну плату не дбає про своє майбутнє!

         Про всі новації податкового законодавства можна дізнатися на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням www.facebook.com/tax.kyiv.oblast та на телеграм-каналі ДПС https://t.me/tax_gov_ua.

ГУ ДПС у Київській області

 

До зведеного бюджету платники Київщини спрямували 19,5 млрд грн

 

З початку року платники пристоличного регіону спрямували до зведеного бюджету 19,5 млрд грн. Про це повідомила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова. За наданою інформацією, цей показник зріс на 22% або 3,5 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Зокрема, державний бюджет платники податків забезпечили сумою  9,1 млрд грн, збільшивши показник на 22% або 1,6 млрд грн. У свою чергу місцеві бюджети Київщини отримали 10,4 млрд грн. При цьому темп приросту до фактичного показника січня – липня 2020 року у приведених умовах складає 21% або 1,3 млрд грн.  

Найбільші суми до бюджету спрямували платники Бучанського району – 5 млрд грн, Білоцерківського – 3 млрд грн та Броварського – 2,9 млрд грн.

 

ГУ ДПС у Київській області

 

З 1 серпня у фіскальних чеках РРО мають відображатися нові реквізити

 

 

ГУ ДПС у Київській області наголошує, що внесені зміни до форми і змісту розрахункових документів, які формують РРО.

З 1 серпня 2021 року реєстратори розрахункових операцій (РРО), версії внутрішнього програмного забезпечення яких перебували у Державному реєстрі РРО , проте не перебували на обліку у органах ДПС, обов’язково мають бути доопрацьовані їх виробниками (постачальниками) для можливості виконання вимог щодо форми і змісту розрахункових документів/електронних розрахункових документів, які формують РРО.

РРО мають бути доопрацьовані для можливості відображення у касових чеках:

  • найменування суб’єкта господарювання;
  • заокруглення суми до сплати;
  • зазначення валюти операції;
  • найменування платіжної системи.

До 1 жовтня 2021 року РРО мають бути доопрацьовані для можливості відображення у касових чеках значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої.

                                                                                  ГУ ДПС у Київській області

 

 

 

До уваги громадян! Транспортний податок необхідно сплатити протягом 60 днів

 

Обчислення суми транспортного податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за податковою адресою (місцем реєстрації) платника цього податку, зазначеною в реєстраційних документах на об’єкт оподаткування.

Норми визначені п. п. 267.6.1 ПКУ.

Підпунктом 267.6.2 ПКУ визначено, що податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум транспортного податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються платнику податку контролюючим органом у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ, до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року).

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, транспортний податок сплачується фізичною особою – платником транспортного податку, починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Транспортний податок сплачується у строки сплати податку, встановлені п.п. 267.8.1 ПКУ, зокрема фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

 

                                                                                 ГУ ДПС у Київській області

 

 

З 01 серпня 2021 року відновлено ставку ПДВ 20% для деяких видів сільськогосподарської продукції

 

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що 01 серпня 2021 року набрав чинності Закон України від 01.07.2021 року № 1600-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість при оподаткуванні операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» (далі - Закон № 1600), яким вносяться зміни до Податкового кодексу України (далі - ПКУ).

Зокрема, по операціях з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України сільськогосподарської продукції, що класифікується за такими кодами згідно з УКТ ЗЕД: 0102, 0103, 0104 10, 0401 (в частині молока незбираного), 1002, 1004, 1204 00, 1207, 1212 91 відновлюється ставка ПДВ у розмірі 20 %.

Також Законом №1600 визначено, що для платників ПДВ, які здійснюють операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України сільськогосподарської продукції (товарів), що класифікується за такими кодами згідно з УКТ ЗЕД: 0102, 0103, 0104 10, 0401 (в частині молока незбираного), 1002, 1004, 1204 00, 1207, 1212 91, встановлюються такі особливості:

1) у разі якщо перша подія при постачанні вищезазначених товарів, відбулася до 01 серпня 2021 року, перерахунок ставки ПДВ і суми податку на дату настання другої події не здійснюється;

2) у разі якщо після 01 серпня 2021 року відбувається повернення попередньої оплати (авансу) або поставлених товарів, зазначених вище, у зв’язку зі зменшенням кількості або вартості таких товарів, перша подія при постачанні яких відбулася до вказаної дати, коригування сум податкових зобов’язань з ПДВ здійснюється, виходячи із ставки 14 %;

 3) у разі якщо після 01 серпня 2021 року відбувається постачання вищезазначених товарів, або перерахування коштів у зв’язку із збільшенням кількості або вартості таких товарів, перша подія при постачанні яких відбулася до вказаної дати, коригування сум податкових зобов’язань з ПДВ здійснюється, виходячи із ставки 20 %.

У разі здійснення платником податку операцій з постачання на митній території України товарів, по яких з 01 серпня 2021 року відновлюється ставка ПДВ у розмірі 20 %, які були придбані до 01 серпня 2021 року, за таким платником податку зберігається податковий кредит з ПДВ у розмірі, який був нарахований при придбанні таких товарів.

Закон № 1600 набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та застосовується до податкових періодів, починаючи з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

Опублікований Закон №1600  в офіційному виданні «Голос України» №143 від 31.07.2021 року, набрав чинності 01.08.2021року.

                                                                                 ГУ ДПС у Київській області

 

Змінено форму декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари та порядок її складання

 

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що 22 липня 2021 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 15.04.2021 № 218 «Про внесення змін до Форми декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію) та Порядку складання та подання Декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію)» (далі - Наказ № 218),  яким приведено у відповідність до норм ст.215 та ст.220 Податкового кодексу України, форму декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію) (далі -Декларація) та порядок її складання та подання, що затверджені наказом Міністерства фінансів України від 25.03.2015 № 359 (далі - Наказ № 359), зокрема, щодо декларування максимальних роздрібних цін виробниками або імпортерами сигарил, включаючи сигарили з відрізаними кінцями, з вмістом тютюну.

Крім того, Наказом №218 уточнено, що Декларація вважається прийнятою за наявності другої квитанції про прийняття електронного документа, що містить дату та час прийняття декларації, реєстраційний номер прийнятої декларації. У разі наявності другої квитанції про прийняття електронного документа датою та часом прийняття (реєстрації) електронного документа контролюючим органом вважаються дата та час, зафіксовані у першій квитанції.

 

ГУ ДПС у Київській області

 

Податкова звітність поштою

 

Головне управління ДПС у Київській області у зв’язку з наближенням граничного терміну подання податкових декларацій за півріччя 2021, який закінчується 09 серпня 2021,  нагадує, що податкова декларація, розрахунок, звіт (далі - податкова декларація) подається за вибором платника податків у один з таких  способів:

    - особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
    - надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
     - засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Платники податків, які належать до великих та середніх, подають податкові декларації контролюючому органу в електронній формі (п. 49.4 ст. 49 ПКУ).

Податкова звітність з податку на додану вартість всіма платниками цього податку подається в електронній формі.

Фінансова звітність, звіт про фінансовий стан (баланс) та звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати), подаються до контролюючих органів в електронній формі платниками податку на прибуток та неприбутковими підприємствами, установами, організаціями, які подають податкову звітність в електронній формі.

У разі, якщо податкова декларація надсилається поштою, платник податку зобов’язаний здійснити  відправлення на адресу відповідного контролюючого органу не пізніше ніж за 5-ть днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації.

Правилами надання послуг поштового зв’язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 №270, передбачено, що на поштовому відправленні зазначається поштова адреса в такій послідовності:
   -  найменування вулиці (проспекту, бульвару, провулку), номер будинку, квартири;
  -  найменування населеного пункту, району, області;

  -  поштовий індекс; 

   - країна призначення.

Внутрішні поштові відправлення з позначкою «Звіт» (листи та бандеролі з оголошеною цінністю, посилки) подаються для пересилання лише з описом вкладення (п. 60 Правил).

У разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках, а працівник поштового зв’язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові.

Дата відбитку календарного штемпеля маркувальної машини повинна відповідати даті подання письмової кореспонденції для пересилання. Якщо на письмовій кореспонденції, поданій для пересилання, відсутній відбиток календарного штемпеля або зазначена дата не відповідає даті подання її для пересилання, поштові відправлення повертаються відправникові для відповідного оформлення.

Проставлення календарного штемпеля не є обов’язковим для письмової кореспонденції, що оплачується з використанням відбитків маркувальних машин, відбитків про оплату, нанесених друкарським чи іншим способом, пересилається за договірними тарифами, якщо на відбитках та поштових відправленнях зазначено найменування оператора поштового зв’язку, дату та об’єкт поштового зв’язку місця приймання .

У разі втрати або зіпсуття поштового відправлення чи затримки його вручення контролюючому органу з вини оператора поштового зв’язку, такий оператор несе відповідальність відповідно до закону - абз.1 п. 49.6 ст. 49 ПКУ.
Платник податків протягом п’яти робочих днів з дня отримання повідомлення про втрату або зіпсуття поштового відправлення зобов’язаний надіслати поштою або надати особисто (за його вибором) контролюючому органу другий примірник податкової декларації разом з копією повідомлення про втрату або зіпсуття поштового відправлення.

Незалежно від факту втрати або зіпсуття такого поштового відправлення чи затримки його вручення платник податків зобов’язаний сплатити суму податкового зобов’язання, самостійно визначену ним у такій податковій декларації, протягом строків, установлених ПКУ - п. 49.7 ст. 49 ПКУ.

 

ГУ ДПС у Київській області

 

Оподаткування ПДВ операцій з постачання послуг у сфері мистецтва та культури

 

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що по операціях з:
  -   постачання послуг із показу (проведення) театральних, оперних, балетних, музичних, концертних, хореографічних, лялькових, циркових, звукових, світлових та інших вистав, постановок, виступів професійних мистецьких колективів, артистичних груп, акторів та артистів (виконавців), кінематографічних прем’єр, культурно-мистецьких заходів;
  -   постачання послуг із показу оригіналів музичних творів, демонстрації виставкових проектів, проведення екскурсій для груп та окремих відвідувачів у музеях, зоопарках та заповідниках, відвідування їх територій та об’єктів відвідувачами;
   -  постачання послуг із розповсюдження, демонстрування, публічного сповіщення і публічного показу фільмів, адаптованих відповідно до законодавства в україномовні версії для осіб з порушеннями зору та осіб з порушеннями слуху ставка ПДВ встановлюється в розмірі 7 %  -  абз.4-6  п.п «в» п. 193.1 ст. 193 Податкового кодексу України.

Крім того, до 1 січня 2023 року, звільняються від оподаткування ПДВ операції:
  -   з постачання послуг з демонстрування, розповсюдження, показу та/або публічного сповіщення національних фільмів та іноземних фільмів, дубльованих, озвучених державною мовою на території України, демонстраторами, розповсюджувачами та/або організаціями мовлення (публічними сповіщувачами);

 -    суб’єктів кінематографії, яким надається державна підтримка, з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту товарів, що входять до складу національної кінематографічної спадщини, та товарів, призначених для використання у кінематографічній діяльності, що класифікуються за кодами УКТ ЗЕД 3706, 3920 73 10 00, 3923 40 10 00, 8525, 8529, 9002, 9007, 9010, 9405.
Тимчасово, до 1 січня 2025 року, звільняються від оподаткування ПДВ операції з постачання національних фільмів виробниками, демонстраторами та розповсюджувачами національних фільмів, а також з постачання робіт та послуг з виробництва національних фільмів, а також з постачання робіт та послуг з виготовлення архівного комплекту вихідних матеріалів національних фільмів та фільмів, створених на території України, з постачання робіт та послуг з тиражування національних фільмів та іноземних фільмів, дубльованих, озвучених державною мовою на території України, а також з постачання робіт та послуг з дублювання, озвучення державною мовою іноземних фільмів на території України, з постачання робіт та послуг із збереження, відновлення та реставрації національної кінематографічної спадщини.

ГУ ДПС у Київській області

 

09 серпня 2021 року завершується граничний термін подання податкової звітності

 

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що понеділок, 09 серпня 2021 року, є останнім днем подання

  • звіту про обсяги виробництва та реалізації за липень 2021 р.:

- спирту (форма № 1-РС);

- алкогольних напоїв (форма № 2-РС);

- тютюнових виробів (форма № 3-РС);

  • звіту про обсяги придбання та реалізації у оптовій мережі за липень 2021 р.:

- алкогольних напоїв (форма № 1-ОА);

- тютюнових виробів (форма № 1-ОТ);

  • податкової декларації з податку на прибуток підприємств платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу, за півріччя 2021 р.;
  • розрахунку податку на прибуток постійного представництва нерезидента, визначеного шляхом застосування до суми отриманого доходу коефіцієнта 0,7, за півріччя 2021 р. платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу;
  • розрахунку податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, на підставі складення окремого балансу фінансово-господарської діяльності за півріччя 2021 р. платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу;
  • розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їхніми об’єднаннями, за півріччя 2021 р.;
  • податкового розрахунка сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за II квартал 2021 р.;
  • податкової декларації про майновий стан і доходи ФОП, які перейшли на загальну систему оподаткування або здійснили держреєстрацію без одночасного подання заяви про перехід на єдиний податок за II квартал 2021 р.;
  • податкової декларації туристичного збору за II квартал 2021 р.;
  • податкової декларації екологічного податку за II квартал 2021 р.;
  • податкової декларації платника єдиного податку третьої групи (юридичні особи) за півріччя 2021 р.;
  • податкової декларації платника єдиного податку – ФОП – підприємця за півріччя 2021 р. (платниками ЄП групи 3);
  • податкової декларації платника єдиного податку – ФОП - єдинниками, віднесеними до 1 та 2 груп, у разі перевищення обсягу доходу, визначеного в п. 291.4 ПКУ, або самостійного прийняття рішення про перехід до 2 чи 3 групи єдинників чи відмови від спрощеної системи;
  • податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів за II квартал 2021 р.;
  • податкової декларації з рентної плати платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу, за II квартал 2021 р. з розрахунком рентної плати за:

- спеціальне використання лісових ресурсів;

- спеціальне використання води;

- користування надрами без рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини.

ГУ ДПС у Київській області

 

Проєкти форми одноразової (спеціальної) добровільної декларації та порядку її подання розміщені на вебсайті Міністерства фінансів України

 

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що на офіційному вебсайті Міністерства фінансів України  за посиланням:   https://mof.gov.ua/uk/legal_acts_drafts_2021-485  розміщено проєкт наказу, яким планується затвердити форму одноразової (спеціальної) добровільної декларації та  Порядок подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Наказ розроблено відповідно до Закону України від 15.06.2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особам належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», який набрав чинності 21.07.2021 року.

Проєктом Порядку подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації передбачено, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом до ДПС України в електронній формі з урахуванням вимог, встановлених розділом ІІ Податкового кодексу України, та особливостей, встановлених новим підрозділом 94 розділу ХХ Податкового кодексу України.

 

ГУ ДПС у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь