A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Пенсійний фонд Київської області інформує:

Дата: 07.09.2021 13:39
Кількість переглядів: 234

Фото без опису

Набрала чинності постанова Правління Пенсійного фонду України від 21.05.2021 N 18-1 «Про затвердження Змін до деяких постанов правління Пенсійного фонду України».

?Зазначеною постановою внесено, зміни до:

Порядку організації та проведення особистого прийому громадян у центральному апараті Пенсійного фонду України;

Порядку виплати доплати до пенсії окремим категоріям осіб, які перебували на утриманні осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.

????Зокрема, внесено зміни до Порядку подання документів для призначення (перерахунку) і виплати щомісячного довічного грошового утримання суддям у відставці органами Пенсійного фонду України. Пункт 1 розділу I викладено внаступній редакції:

"1. Заява про призначення/перерахунок щомісячного довічного грошового утримання судді у відставці (додаток 1) (далі - щомісячне довічне утримання) подається до територіального органу Пенсійного фонду України (далі - орган, що призначає щомісячне довічне утримання) суддею особисто або через уповноважену особу суду за останнім місцем роботи (далі - уповноважена особа).

За недієздатних осіб, осіб, дієздатність яких обмежено, заява подається законними представниками.

Заява про призначення щомісячного довічного утримання подається до органу, що призначає щомісячне довічне утримання, через структурний підрозділ, який здійснює прийом та обслуговування осіб (сервісний центр), або вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (далі - вебпортал) з використанням суддею кваліфікованого електронного підпису або електронної системи BankID разом зі сканованими копіями документів, які відповідають оригіналам документів та придатні для сприйняття їх змісту (мають містити чітке зображення повного складу тексту документа та його реквізитів).

Звернення через вебпортал здійснюється відповідно до Положення про організацію прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 30 липня 2015 року N 13-1, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 серпня 2015 року за N 991/27436".

????З повним текстом постанови можна ознайомитись за посиланням:

https://ips.ligazakon.net/document/view/re36583

 

***

 

????Постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2021 року № 127 встановлено, що у осіб з інвалідністю І групи, які отримують пенсію, обчислену за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», розмір пенсії з урахуванням всіх доплат до пенсії, встановлених законодавством (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) з 1 липня не може бути меншим ніж 2200 гривень.

?Тобто у разі, якщо у осіб з інвалідністю І групи розмір пенсії до липня поточного року не досягав 2200 гривень таким особам з 1 липня встановлено щомісячну доплату до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

?Перерахований розмір пенсії разом з доплатою за липень зазначена категорія осіб отримала у серпні поточного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь