A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

«Велике оновлення мереж»: ДТЕК Київські регіональні електромережі будує нову лінію біля Обухова

Дата: 07.10.2021 13:54
Кількість переглядів: 360

Фото без опису

ДТЕК Київські регіональні електромережі розпочав будівництво кабельної лінії електропередач 110 кВ «Підгірці-Козин». Вона заживить підстанцію 110/35/10 кВ «Козин» від лінії електропередач 110 кВ «Н.Київська-Підгірці». Це дасть змогу компанії розпочати процес приєднання клієнтів до мереж в Обухівському районі за заявками, які раніше було неможливо виконати через перенавантаження джерел живлення.

ДТЕК Київські регіональні електромережі завершив проєктування та розпочав будівництва лінії 110 кВ «Підгірці-Козин» біля Обухова. Уже в грудні 2021 року кабелі з’єднають підстанцію 110/35/10 кВ «Козин», будівництво якої перебуває на завершальному етапі, з лінією електропередач 110 кВ «Н.Київська-Підгірці». Нова лінія електропередач – частина проєкту ДТЕК Київські регіональні електромережі «Велике оновлення мереж», який має покращити електропостачання мешканців Київщини.

«ДТЕК піклується про майбутнє України. Інвестиції в мережі сьогодні сприятимуть соціально-економічному розвитку регіону завтра. Тому у 2021 році, завдяки стимулюючим інвестиціям RAB-тарифів, ми збільшили інвестиційну програму на 112% у порівнянні з 2020 роком до 725 млн грн. З них 96 млн грн ми спрямували на будівництво нової лінії біля Обухова», – підкреслив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.    

Після завершення будівництва нової лінії ДТЕК Київські регіональні електромережі зможе розпочати роботи з приєднання нових клієнтів до мережі. Останні два роки такі заявки не виконувалися повною мірою через перенавантаження джерел живлення. Проте зараз компанія готується приєднати клієнтів до мережі у таких населених пунктах, як Козин, Плюти, Таценки, Українка, та частині Голосіївського району міста Києва.       

10 кілометрів кабельної електротраси «Підгірці-Козин» пройдуть через цінні землі лісового та сільського господарств. Для того щоби зберегти дерева та не зменшувати площі сільськогосподарських угідь, ДТЕК Київські регіональні електромережі прокладає лінію електропередач під землею. До того ж дерева, що падають під час негоди не зможуть пошкодити таку лінію та залишити клієнтів компанії без світла.  

Нагадаємо, що раніше очільник ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда розповів, як компанія розвиватиме електроінфраструктуру Обухівського району. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь