A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Велике оновлення мереж: завдяки ремонтам ліній електропередач ДТЕК Київські регіональні електромережі зменшив тривалість аварійних відключень у середньому на 91 хвилину

Дата: 27.10.2021 09:11
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

ДТЕК Київські регіональні електромережі упродовж 9 місяців поточного року відремонтував 3000 кілометрів ліній електропередач та 1200 підстанцій. Це допомогло на 23% зменшити тривалість аварійних відключень світла у клієнтів компанії – у середньому на 91 хвилину.  

З початку року ДТЕК Київські регіональні електромережі вклав майже 36 млн грн у поточні ремонти електромережі. На ці гроші компанія відремонтувала понад 2550 км повітряних та 680 км кабельних ліній електропередач 0,4-110 кВ, 27 підстанцій 35-110 кВ та 1190 трансформаторних підстанцій нижчої напруги. Також фахівці компанії розчистили 3120 км зелених насаджень поблизу ліній електропередач 0,4-110 кВ для того, щоб під час негоди дерева що падають не пошкодили проводи та енергетичне обладнання.     

«ДТЕК прагне стати еталоном клієнтоорієнтованості. Головною метою програми Велике оновлення мереж є підвищення надійності електропостачання нашим клієнтам в усій Київській області. Завдяки інвестиціям у мережу в поточному році ми зменшили тривалість аварійних відключень світла на 23% у порівнянні з аналогічним періодом за 9 місяців 2020 року з 416 до 325 хвилин», – зазначив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.   

Загалом ДТЕК Київські регіональні електромережі обслуговує близько 50 000 кілометрів ліній електропередач та 11 800 підстанцій на Київщині. Мережі – це найважливіша складова інфраструктури, тому вони потребують постійної діагностики та своєчасного ремонту. Інвестиції для підтримання мережі в справному стані допомагають завчасно запобігти несправностям і, як наслідок, не залишати клієнтів компанії без світла. 

Окрім ремонтної програми мереж для покращення електропостачання мешканців Бучанського району, до кінця 2021 року  ДТЕК Київські регіональні електромережі завершить реконструкцію підстанції 110/10 кВ «Гостомель», а для мешканців Обухівського району збудує нову потужну підстанцію 110/35/10 кВ  «Козин». Вартість будівництва цих об’єктів  – 220 млн грн. Кошти на це передбачені інвестиційною програмою компанії, яка з 2021 року збільшилася на 112% у порівнянні з 2020 роком до 725 млн грн завдяки запровадженню стимулюючих інвестиції RAB-тарифів.

Також до кінця року компанія встановить 160 реклоузерів за 79 млн грн на Київщині. Ці пристрої зможуть самостійно відновлювати електропостачання клієнтам компанії у разі незначних аварійних ситуацій, перемикати пошкоджені ділянки, а також повідомляти диспетчерів про точне місце аварії, куди необхідно направити ремонтну бригаду. 

Як повідомлялося раніше, ДТЕК Київські регіональні електромережі будує нову лінію біля Обухова. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь