A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Пенсійний фонд Київської області інформує:

Дата: 01.12.2021 18:43
Кількість переглядів: 295

Фото без опису

11 жовтня 2021 року Урядом прийнято постанову № 1052, якою внесені зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 3 серпня 2020 року № 674 «Про додатковий захист окремих категорій осіб».

Зокрема, зміни стосуватимуться розмірів пенсій непрацездатних батьків та подружжя загиблих, померлих (таких, що пропали безвісти) учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, які отримують пенсії в разі втрати годувальника згідно Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Починаючи з 1 січня 2022 року розмір пенсійної виплати таких осіб, з урахуванням передбаченої постановою державної адресної допомоги, не може бути нижче 7800 гривень (незалежно від наявності інших непрацездатних членів сім’ї годувальника).

________________________________________________________________________________________

Фото без опису

Органами Пенсійного фонду України з 01.12.2021 в автоматичному режимі буде проведено перерахунок пенсії, а також надбавок і підвищень до неї, розміри яких визначаються від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (1934,00 грн.).

Будуть також перераховані мінімальні та максимальні розміри пенсій. Перерахунок здійснюється за матеріалами пенсійної справи без звернення пенсіонера до органів Пенсійного фонду України.

Отже, перерахунку підлягатимуть, зокрема:

• мінімальні та максимальні розміри пенсій;

• доплата за понаднормативний стаж, передбачена статтею 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (не працюючим);

• пенсії за особливі заслуги відповідно до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною»;

• підвищення відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань»;

• щомісячна державна адресна допомога інвалідам війни та учасникам бойових дій;

• державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни;

 

______________________________________________________________________________________

Фото без опису

Визначено Порядок виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам за минулі періоди

Постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2021 року № 1165 затверджено Порядок виплати пенсій, не виплачених за період до місяця відновлення їх виплати, внутрішньо переміщеним особам, у тому числі тим, які зареєстрували місце проживання та постійно проживають на контрольованій Україною території.

Внутрішньо переміщеним особам забезпечено своєчасну щомісячну виплату пенсій в призначених розмірах.

Суми пенсій, які не одержані внутрішньо переміщеними особами за період до місяця їх відновлення, обліковуються територіальними управліннями Пенсійного фонду України. Починаючи з 2022 року щомісяця дані суми виплачуватимуться у розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, визначеного на 1 січня відповідного року, за окремою бюджетною програмою за рахунок коштів державного бюджету України на відповідний рік.

Станом на 01.11.2021 виплата пенсії здійснюється понад 18 тис. внутрішньо переміщеним особам. Середньомісячний розмір пенсії становить 5356,55 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь