A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Велике оновлення мереж: ДТЕК Київські регіональні електромережі покращив електропостачання для більш ніж 300 тисяч клієнтів

Дата: 25.12.2021 08:07
Кількість переглядів: 162

Фото без опису

Упродовж року ДТЕК Київські регіональні електромережі інвестував в розвиток мереж 725 млн грн, що на 112% більше ніж в 2020 році. Збільшення інвестицій дало змогу компанії запустити дві потужні підстанції в енергодефіцитних районах. Компанія готується приєднати до мережі нових клієнтів та виділити додаткову потужність за попередніми заявками. Завдяки оновленню мережі та встановленню реклоузерів значно зменшилася тривалість аварійних відключень – у середньому на 163 хвилини.

«ДТЕК надійна, відповідальна компанія. Завдяки програмі Велике оновлення мереж у 2021 році нам вдалося покращити електропостачання для більш ніж 300 тисяч наших клієнтів. Зокрема, ми завершили реконструкцію та будівництво двох потужних підстанцій у енергодефіцитних  Бучанському та Обухівському районах. У ці об’єкти ми інвестували 220 млн грн», – підкреслив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда. 

ДТЕК Київські регіональні електромережі збільшив інвестиції в розвиток мережі Київщини на 112% до 725 млн грн. Це стало можливо завдяки запровадженню стимулюючі інвестиції RAB-тарифів у 2021 році.

Завдяки  збільшенню інвестицій у Бучанському районі компанія завершила реконструкцію підстанції 110/10 кВ «Гостомель». Вона живитиме клієнтів компанії в Гостомелі, Ірпені, Бучі та інших прилеглих населених пунктах. Вартість будівництва підстанції – 90 млн грн.  

В Обухівському районі кампанія збудувала підстанцію 110/35/10 кВ «Козин» та завершує будівництво кабельної лінії електропередач 110 кВ «Підгірці-Козин» завдовжки 10 кілометрів. Невдовзі  до мережі зможуть приєднатися клієнти в таких населених пунктах як Козин, Плюти, Таценки, Українка, та частини Голосіївського району міста Києва. Вартість цих проєктів – 226 млн грн.

До кінця поточного року ДТЕК Київські регіональні електромережі встановить 160 реклоуерів. Ці пристрої дадуть змогу автоматично відновлювати живлення клієнтів компанії. Реклоузери зменшать кількість аварійних відключень для всіх клієнтів компанії в Київській області. Вартість пристроїв – 79 млн грн.  

Також упродовж 2021 року компанія встановить 37 тисяч нових електронних лічильників, які покращать точність обліку електроенергії. Заміна приладів обліку передбачена інвестиційною програмою і клієнти компанії не платять за це додаткових коштів. 

Завдяки ремонту та модернізації мережі компанія зменшить тривалість аварійних відключень у середньому на 163 хвилини. Так, якщо у 2020 році кожен клієнт компанії в середньому провів 655 хвилин без світла, то за результатами 2021 році цей показник зменшиться до 492 хвилини.

У 2022 році ДТЕК Київські регіональні електромережі продовжить програму Велике оновлення мереж. Компанія планує розпочати будівництво підстанції 110/10 кВ «Софіївська», яка підвищить надійності електропостачання Вишневого, Софіївської Борщагівки, Петропавлівської Борщагівки та Святопетрівського. Також буде збудована кабельна лінія електропередач 110 кВ, яка з’єднає підстанцію «Софіївська» з підстанцією «Жуляни».

Запланована реконструкція лінії електропередач 110 кВ «Бориспіль-Баришівка-Березань», яка дасть додаткову потужність мешканцям Бориспільського та Броварського районів. Також ДТЕК Київські регіональні електромережі реконструює підстанцію 35/110 кВ «Дачна», що дозволить перенести частину навантаження з підстанції «Обухів» на новозбудовану підстанцію «Козин». Продовжиться програма встановлення реклоузерів. У 2022 році заплановано змонтувати 76 таких пристроїв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь