Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

КОМПЕНСАЦІЯ ЗА ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Дата: 08.06.2022 15:51
Кількість переглядів: 319

Фото без опису

У сьогоденнішній, непростий, воєнний час є дуже велика потреба у працевлаштуванні осіб, які вимушено переселилися із зони бойових дій на більш спокійну територію України. Так, уряд розробив нову програму для заохочення роботодавців наймати внутрішньо переміщених осіб на роботу під час дії воєнного стану в Україні. Для цього планується надавати роботодавцю компенсацію оплати праці за працевлаштування даних осіб. Розуміється, компенсація оплати праці у розмірі мінімальної заробітної плати лише за два місяці від початку працевлаштування працівника із числа внутрішньо переміщених осіб.

Для отримання компенсації роботодавець може надати заяву та пакет документів особисто під час відвідування центру зайнятості, а також через «портал Дія». Також до заяви додаються:

- копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

- копія наказу про працевлаштування особи;

- відомості про працевлаштованого (прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта);

- документ, що підтверджує його перебування на обліку як платника податків та подання податкової звітності.

Компенсація надається роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщеної особи на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом.

Важливі умови для отримання компенсації:

- роботодавець перебуває на обліку як платник єдиного соціального внеску;

- розмір оплати праці внутрішньо переміщеної особи не може бути нижчим за розмір мінімальної;

- роботодавець має податкову звітність за IV квартал 2021 р. або річну звітність за 2021 рік подану в законодавчо передбачуваному порядку.

Зверніть увагу: встановлено, що особа із числа внутрішньо переміщених осіб може бути працевлаштована відповідно до встановлених порядком умов отримання компенсації лише один раз. Тобто, у разі звільнення працівника із числа внутрішньо переміщених осіб та подальшого працевлаштування до іншого роботодавця, компенсація не надається.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь