A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Важливо! Комплексна допомога особам, постраждалим від сексуального насильства, вчиненого представниками держави-агресора

Дата: 14.06.2022 15:23
Кількість переглядів: 309

Жорстока, звірська війна російської федерації проти усіх українців призвела до жахливих наслідків. Масові вбивства та зґвалтування, насильницьке вивезення людей, у тому числі дітей, за кордон, викрадення людей, роз’єднані сім’ї, втрачене та зруйноване майно, втрата доходів - це та реальність, з якою зараз зіштовхнулось українське суспільство. Одними із найбільш вразливих категорій населення в такій ситуації є жінки, діти, особи з інвалідністю, особи похилого віку та інші.

Враховуючи поточну ситуацію в країні, вкрай важливо забезпечити надання вчасної психологічної підтримки та допомоги всім громадянам України, які цього потребують.

В Таращанській міській територіальній громаді діє КЗ «Центр надання соціальних послуг», який є комплексним закладом соціального захисту населення, яке надає соціальні послуги особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах.

Основними завданнями КЗ «Центр надання соціальних послуг» є:

  • проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання потраплянню в складні життєві обставини осіб/сімей, які належать до вразливих груп населення;
  • надання особам/сім’ям комплексу соціальних послуг, яких вони потребують.
  • проводить оцінювання потреб осіб/сімей, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, у соціальних послугах, визначають методи соціальної роботи, забезпечують соціально-психологічну підтримку.

КЗ «Центр надання соціальних послуг» надає особами/сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, зокрема, через шкоду, заподіяну бойовими діями, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією, соціально-психологічну підтримку, соціальні послуги відповідно до їхніх потреб.

Контакти КЗ «Центр надання соціальних послуг»:

вул. Короленка, 9, м. Тараща, тел. 04566 -5-10-46

вул. Шевченка, 28, м. Тараща, тел. 04566-5-27-82

Якщо Ви постраждали від сексуального насильства, пов’язаного з воєнними діями та збройним конфліктом, Ви маєте право на:

- безоплатне отримання медичної, соціальної та психологічної допомоги, інших соціальних послуг;

- безоплатну вторинну правову допомогу;

- конфіденційність інформації особистого характеру.

Крім того, завдяки співпраці Міністерства соціальної політики з Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні постраждалі від експлуатації та/або насильства за ознакою статі можуть отримати комплексну медичну та психологічну допомогу (консультації медичних спеціалістів, різні обстеження, лікування) у Реабілітаційному центрі Міжнародної організації з міграції МОМ (м. Київ)

Можливі різні варіанти взаємодії з центром:

1. Перебування в центрі в середньому 2 тижні, протягом яких клієнт отримує повний спектр послуг.

2. Людина може приїхати на 3 дні, отримати обстеження, консультування психолога/психотерапевта, призначення лікування.

3. Для киян можливий амбулаторний варіант, коли вдень можна отримувати вищевказану допомогу, а потім повертатись додому.

Для влаштування до Реабілітаційного центру необхідно звертатися на гарячу лінію Представництва МОМ в Україні - 527, 0 800 505 501 (прийом дзвінків щодня з 8:00 до 20:00).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь