Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

КП ТМР «Таращатепломережа» інформує споживачів про  намір здійснити зміну тарифу на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання  та послугу з постачання теплової енергії

Дата: 21.10.2022 16:48
Кількість переглядів: 188

На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 №130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів  про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», комунальне підприємство Таращанської міської ради «Таращатепломережа» інформує споживачів про  намір здійснити зміну тарифу на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послугу з постачання теплової енергії для потреб бюджетних установ.

Перегляд тарифу у сфері теплопостачання пов’язано зі зміною вартості складових витрат економічно обґрунтованої вартості даних послуг, які і формують структуру тарифів. 

Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» ціною послуги з постачання теплової енергії є тариф на теплову енергію для споживача, який визначається як сума тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії. Розрахований тариф на послугу з постачання теплової енергії для споживачів  бюджетних установ на території Таращанської міської територіальної громади становитиме:

  • тариф на теплову енергію для потреб бюджетних установ  8246,04  грн/Гкал  з ПДВ (6871,70 грн/Гкал без ПДВ).

Востаннє дані тарифи переглядалися в жовтні 2021 року, встановлені Рішенням виконавчого комітету Таращанської міської ради № 414-VIII від 19.10.2022  «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послуги з постачання теплової енергії комунальному підприємству «Таращатепломережа».

КП «Таращатепломережа» виконано розрахунок тарифу відповідно до Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №869 від 01 червня 2011 року «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» та направлено до органу місцевого самоврядування – Таращанської міської ради заяву з розрахунковими матеріалами для встановлення тарифу.

В умовах постійного зростання складових тарифу – ціни електричної енергії, мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, виникає необхідність перегляду тарифу відповідно до фактичних витрат з виробництва та надання послуги.

Метою перегляду тарифу є приведення його до економічно обґрунтованого рівня, який покриває всі витрати в собівартості цієї послуги для належного функціонування підприємства.

Тариф сформовано відповідно до річних планів, економічно обґрунтованих витрат, з урахуванням ставок податків та зборів, фактичних цін і тарифів на матеріальні, паливно-енергетичні ресурси та послуги.

В результаті перегляду тарифу передбачається вирішення проблеми безперебійного та якісного надання послуг теплопостачання для бюджетних установ на території Таращанської міської територіальної громади. Встановлення запропонованого тарифу надасть змогу:

- забезпечити належну якість та своєчасність надання послуг;

- своєчасно виплачувати заробітну плату працівникам підприємства;

- своєчасно та в повному обсязі проводити розрахунки з відповідними організаціями за виконані роботи та надані послуги;

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 7 календарних днів з дати опублікування оголошення (з 21 жовтня 2022 року по 27 жовтня 2022 року) про намір здійснити зміну тарифу.

Розміщення інформації на офіційному веб-сайті Таращанської міської ради вважати  основним способом доведення інформації до відома споживачів.

Адреса, на яку необхідно надсилати зауваження та пропозиції: м.Тараща, вул. Короленка, 15А, тел. (045) 4-27-35, ел.пошта: tarascha_teplo@ukr.net

Для реєстрації пропозицій (зауважень) просимо зазначати прізвище, ім’я та по батькові особи (для юридичних осіб – повне найменування), що її подала, та її контактні дані для здійснення зворотного зв’язку.

Структура тарифу на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послугу з постачання теплової енергії та пояснювальна записка додається.

 

Структура тарифу на постачання теплової енергії по КП  “Таращатепломережа”

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь