Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

БРОНЮВАННЯ ВІЙСЬКОВОЗОБОВЯЗАНИХ: НОВИЙ ПОРЯДОК

Дата: 27.02.2023 15:01
Кількість переглядів: 234

Фото без опису

До уваги агропідприємств!

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 р. № 76  «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час» затверджено новий Порядок бронювання військовозобов’язаних.

Згідно з новим Порядком бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану підприємства, установи й організації, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, в разі наявності обґрунтованої потреби можуть забронювати 50% військовозобов’язаних працівників, чи більше.

  • Відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, які були надані військовозобов’язаним рішеннями Міністерства економіки до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку, на який вони надані.
  • Листи на бронювання, що були подані до 27 січня 2023 року, і по яким не було прийнято рішення Мінекономіки – втратили свою актуальність, у зв’язку із скасуванням постанови КМУ від 03.03.2022 №194.

Звертаємо увагу, що відтепер у разі наявності у підприємства мобілізаційного завдання (замовлення), воно має звернутися до органу, що його встановив. Докладніше: https://bit.ly/3XSinZm

Наказом Мінагрополітки від 21.02.2023 № 223, затверджено Критерії з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період (із змінами, внесеними наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 23 лютого 2023 року № 242).

Визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період, здійснюються за такими критеріями:

  • підприємства, які обробляють землі с/г призначення на площі не менше 1000 га або мають застрахованих працівників не менше 50 осіб;
  • підприємства основним видом діяльності, станом на 1 січня 2022 року, є КВЕД, який зазначено у наказі Мінагрополітики від 21.02.2023 № 223.

Що є підставою для прийняття рішення про визначення підприємства, яке має важливе значення в галузі сільського господарства національної економіки в особливий період дізнавайтесь за посиланням: https://bit.ly/3Sv4cHN

З питань бронювання працівників, які працюють на агропромислових підприємствах Таращанської міської територіальної громади звертатися до віддіу економічного та агропромислового розвитку, торгівлі, інвестицій, міжнародної співпраці виконавчого комітету Таращанської міської ради за аресою:  вул. Героїв Чорнобиля, 1, м. Тараща, e-mail: tara_invest@ukr.net , телефон: (04566) 4-29-62.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь