A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення за кодом ДК 021:2015 – 34140000-0 «Великомонтажні мототранспортні засоби» (Сміттєвоз)

Дата: 12.04.2023 14:52
Кількість переглядів: 504

Обґрунтування

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі,

очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення

за кодом ДК 021:2015 – 34140000-0 «Великомонтажні мототранспортні засоби» (Сміттєвоз)

 

  1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, його категорія:  

Виконавчий комітет Таращанської міської ради: вул. Героїв Чорнобиля, 1, м. Тараща, Білоцерківський райок, Київська область, 09501;

Код за ЄДРПОУ – 40289376;

Категорія: орган державної влади, місцевого самоврядування або правоохоронний орган.

  1. ID номер: UA-2023-04-10-010927-a

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): закупівля за предметом закупівлі за кодом ДК 021:2015 - 34140000-0 «Великомонтажні мототранспортні засоби» (Сміттєвоз) проводиться в цілому, без поділу на лоти.

  1. Процедура закупівлі: відкриті торги з особливостями (закупівля здійснюється відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» та Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178.

Враховано норми пункту 6-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про публічні закупівлі» щодо локалізації виробництва.

  1.  Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі     

за кодом  ДК 021:2015 – 34140000-0 «Великомонтажні мототранспортні засоби»  (Сміттєвоз)

 

Назва предмета закупівлі

Код ДК 021:2015 - 34140000-0 Великовантажні мототранспортні засоби

(Сміттєвоз)

Код ДК 021:2015

34140000-0 Великовантажні мототранспортні засоби

Назва товару номенклатурної позиції предмета закупівлі та код товару, визначеного згідно з Єдиним закупівельним словником, що найбільше відповідає назві номенклатурної позиції предмета закупівлі

34144511-3 Сміттєзбиральні машини

Місце поставки товару

вул. Героїв Чорнобиля, буд. 1, м. Тараща, Білоцерківський район, Київська область, Україна, 09501 (витрати на постачання товару здійснюються за рахунок постачальника)

Кількість поставки товару

1 одиниця

Місце поставки товару

вул. Героїв Чорнобиля, буд. 1, м. Тараща, Білоцерківський район, Київська область, Україна, 09501 (витрати на постачання товару здійснюються за рахунок постачальника)

Строк поставки товару

до 31 липня 2023 року включно

 

Замовник самостійно визначає необхідні технічні характеристики предмета закупівлі з огляду на специфіку предмета закупівлі, керуючись принципами здійснення закупівель та з дотриманням законодавства.

Замовник здійснює закупівлю сміттєвоза саме з такими характеристиками, оскільки вони за своїми якісними та технічними характеристиками найбільше відповідають потребам та вимогам замовника.

 

№ з/п

Вимоги  замовника

Підтвердження вимог учасником*

1

2

3

1. Загальні вимоги

1.1

Обсяг закупівлі –  1 од.

 

1.2

Сміттєвоз повинен бути новим, в стандартному заводському виконанні, випуску не раніше 2023 року.

 

1.3

Сміттєвоз надає можливість механізованого збирання сміття з контейнерів 0,75 куб.м. та євро-контейнерів 60л, 120л, 240л та 1,1 м³ . Сміттєвоз повинен завантажувати ТПВ, пресувати відходи, перевозити та розвантажувати сміття на полігоні.

 

2. Технічні параметри

                                                Самоскид повинен мати:

 

2.1

Колісна формула - 4х2

 

2.2

Тип двигуна – дизельний, рядний, з турбонадувом.

 

2.3

Двигун повинен бути дизельним, мати потужність не менше 290 к.с. та відповідати екологічному стандарту не нижче ЄВРО-5.

 

2.4

Для ефективної роботи навісного обладнання об’єм двигуна повинен бути не менше 7000 см3.

 

2.5

Для ефективної експлуатації у важких умовах максимальний крутний момент двигуна повинен бути не менше 1 200 Нм (при 1200-1600 об./хв.).

 

2.6

Підвіска передня / задня повинна бути ресорною.

 

2.7

Тип кабіни – безкапотна, суцільнометалева з додатковою теплоізоляцією.

 

2.8

Комплектація автомобіля повинна бути наступною: кондиціонер (або клімат-контроль), центральний замок з пультом дистанційного керування, пневмосидіння водія, електросклопідйомники, денні ходові вогні LED, вогнегасник порошковий ВП-5, автомобільний трос, набір інструментів.

 

2.9

Для роботи в жорстких умовах полігону коробка змінних передач повинна бути механічною. Кількість передач не менше 9 вперед та 1 назад..

 

2.10

Повна маса сміттєвоза - не менше 20 000 кг

 

2.11

Для безперешкодного проїзду і маневрування на сільських вулицях та на полігоні ТПВ колісна база сміттєвоза повинна бути не більше 4000 мм.

 

2.12

Місткість бункеру ТПВ повинна бути не менше 18,0 куб. м.

 

2.13

Коеффіцієнт ущільнення сміття повинен бути не менше 1:4.

 

2.14

Для збільшення маси ТПВ, що перевозиться, за рахунок зменшення ваги обладнання бокові стінки бункера повинні мати опуклу форму, підсилення їх проміжними ребрами жорсткості не допускається.

 

2.15

Тип завантаження – механізованим, боковим

 

2.16

Для роботи в жорстких умовах полігону шини сміттєвоза повинні бути не менше ніж 315/80R22.5 (або еквівалент).

 

2.17

Паливний бак об'ємом не менше 300 л.

 

2.18

Наявність універсального захвату на маніпуляторі для завантажування в бункер із контейнерів місткістю 0,75 м3 і євроконтейнерів стандартів EN 840-2 і EN 840-3; для підйомних пристроїв з цапфою місткістю 1,1 м3

 

2.19

Вантажопідйомність перекидача повинна бути не менше 700 кг

 

2.20

Вивантаження сміття - самоскидне

 

2.21

Маса і габаритні розміри обладнання повинні бути в межах допустимих навантажень на осі і габаритні розміри автомобіля, а також відповідати діючим технічним вимогам та іншим характеристикам шасі, що застосовується.

 

2.22

Обладнання повинно мати надійне кріплення та фіксацію до конструкцій рами автомобіля в транспортному і робочому положеннях

 

2.23

Зварювальні шви не повинні мати тріщин, непроварів, напливів, шлакових включень та підрізів металу

 

2.24

Болтові з'єднання мають бути надійно затягнуті. Довільне відкручування болтів і гайок повинно бути виключено шляхом встановлення замкових пластин, пружинних шайб, контргайок та шпильок.

 

3.Організаційні вимоги

3.1

Обладнання cміттєвоза та шасі повинно бути новим, в стандартному заводському виконанні, виготовленим не раніше 2023 року.

 

3.2

Учасник  забезпечує передпродажну підготовку,  введення техніки в експлуатацію та  навчання обслуговуючого персоналу на базі Замовника (вартість цих робіт враховується в ціну пропозиції учасника).

 

3.3

Учасник  повинен представити у складі пропозиції:

- копія сертифікату відповідності на товар (з минулих поставок) або гарантійний лист про надання сертифікату відповідності разом з товаром;

- копію першого листа ТУ (технічні умови) на виробництво сміттєвозів, завірена печаткою заводу-виробника;

- копія сертифікату на систему управління якістю щодо виробництва транспортних засобів від заводу-виробника, чинного на дату подання пропозиції, завірену печаткою заводу-виробника;

- копія сертифікату на систему управління якістю щодо торгівлі автотранспортними засобами від учасника, чинного на дату подання пропозиції, завірену печаткою учасника;

- підтвердження поставки якісного та комплектного товару в строки, визначені договором (у разі обрання учасника переможцем торгів та укладення договору)  - оригінал листа від учасника;

- копію документу(ів), що підтверджує(ють) повноваження Учасника представляти інтереси заводу-виробника сміттєвоза (лист авторизації або дилерське свідоцтво або копія дилерського договору або інший документ, що засвідчує статус Учасника по відношенню до заводу-виробника). В разі, якщо учасник є заводом-виробником, в складі тендерної документації надається копія Свідоцтва про присвоєння міжнародного ідентифікаційного коду (WMI) виробника колісних транспортних засобів;;

- підтвердження про постановку Учасника на облік в Головний Сервісний Центр МВС України щодо надання дозволу на здійснення підприємницької діяльності, пов`язаної з реалізацією транспортних засобів, що підлягають реєстрації в органах внутрішніх справ (копія Реєстраційного посвідчення або копія листа з МВС України).

- детальні технічні характеристики (опис) техніки.

 

3.4

Гарантійний термін - не менше 12 місяців або 100 000 км. пробігу.

 

3.5

Учасник  забезпечує здійснення  технічного нагляду, гарантійного обслуговування техніки на протязі  гарантійного терміну експлуатації.

 

3.6

Постачальник повинен представити при отриманні cміттєвоза :

- документи для реєстрації  в органах державної реєстрації транспортних засобів.

 

3.7

Всі написи на елементах керування обладнання (піктограми) повинні бути виконані українською мовою.

 

3.8

Вся технічна документація на машину повинна бути викладена українською мовою.

 

 

* Обов’язково заповнюється учасником. Відповідність запропонованого автомобіля технічним, якісним та кількісним вимогам  до предмету закупівлі повинна бути надана Учасником у складі тендерної пропозиції у вигляді таблиці відповідності згідно з цим Додатком (таблиця заповнюється учасником в стовбці «Підтвердження вимог учасником», де потрібно зазначити Відповідає «+» або Не відповідає «-»).

У місцях, де технічна специфікація містить посилання на конкретні марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб’єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва, вважати вираз  «або еквівалент».

 

У місцях, де технічна специфікація містить посилання на стандартні характеристики, технічні регламенти та умови, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язані з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними, європейськими стандартами, іншими спільними технічними європейськими нормами, іншими технічними еталонними системами, визнаними європейськими органами зі стандартизації або національними стандартами, нормами та правилами, біля кожного такого посилання вважати вираз «або еквівалент». Таким чином, вважається, що до кожного посилання додається вираз «або еквівалент».

 

 Якщо Учасником пропонується еквівалент товару до того, що вимагається Замовником, додатково у складі тендерної пропозиції Учасник надає таблицю, складену в довільній формі, яка у порівняльному вигляді містить відомості щодо основних технічних та якісних характеристик товару, що вимагається Замовником до основних технічних та якісних характеристик еквівалентного товару, що пропонується Учасником. При цьому якість запропонованого еквівалента товару має відповідати якості, що заявлена в технічній специфікації Замовника. Таблиця повинна містити точну назву товару, яка пропонується учасником. У випадку, якщо учасником буде зазначено назву товару, яка буде містити словосполучення «або еквівалент» (наприклад, автомобіль Renault Duster, або еквівалент), тендерну пропозицію такого учасника буде відхилено як таку, що не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації.

Протоколи випробувань та сертифікати повинні бути видані органами з оцінки відповідності, компетентність яких підтверджена шляхом акредитації або іншим способом, визначеним законодавством.

У разі, якщо учасник не має відповідних маркувань, протоколів випробувань чи сертифікатів, у разі встановлення вимог щодо надання учасником маркувань, протоколів випробувань чи сертифікатів, і не має можливості отримати їх до закінчення кінцевого строку подання тендерних пропозицій із причин, від нього не залежних, він може подати технічний паспорт на підтвердження відповідності тим же об’єктивним критеріям. Замовник зобов’язаний розглянути технічний паспорт і визначити, чи справді він підтверджує відповідність установленим вимогам, із обґрунтуванням свого рішення.

Якщо замовник посилається в тендерній документації на конкретні маркування, протокол випробувань чи сертифікат, він зобов’язаний прийняти маркування, протоколи випробувань чи сертифікати, що підтверджують відповідність еквівалентним вимогам та видані органами з оцінки відповідності, компетентність яких підтверджена шляхом акредитації або іншим способом, визначеним законодавством.

 

У разі, якщо товар, представлений на торги, не відповідає технічним вимогам Замовника, або Учасник не в змозі виконати умови постачання, заявлені Замовником, така пропозиція може бути відхилена.

 

У разі якщо вартість оголошеного замовником предмета закупівлі дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, надається довідка, в якій учасник зазначає, що ступінь локалізації товару, визначеного підпунктом 2 пункту 6-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону, що є предметом закупівлі, дорівнює чи перевищує 15 відсотків, а також містить інформацію про включення такого товару до Переліку та відповідний пункт Переліку, за яким відображається інформація про товар (інформація про включення такого товару до Переліку та відповідний пункт Переліку, за яким відображається інформація про товар, не зазначаються у разі відсутності Переліку в загальному доступі).

Вимога щодо надання довідки не застосовується до закупівель товарів, вартість яких дорівнює або перевищує суми, зазначені в Угоді про державні закупівлі, укладеній 15 квітня 1994 р. в м. Марракеші, із змінами, внесеними Протоколом про внесення змін до Угоди про державні закупівлі, вчиненим 30 березня 2012 р. в м. Женеві, а також положеннях про державні закупівлі інших міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, зокрема угодах про вільну торгівлю, в гривневому еквіваленті на дату закупівлі і країною походження яких є країни, з якими Україна уклала такі угоди, та країни, які є учасниками Угоди про державні закупівлі, до якої Україна приєдналася відповідно до Закону України “Про приєднання України до Угоди про державні закупівлі”, що підтверджується сертифікатом про походження товару (надається у складі тендерної пропозиції), про що надається лист-пояснення.

В розумінні цієї закупівлі під іншими міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України (зокрема угодами про вільну торгівлю) вважаються:

- Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони;

- Угода про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії;

- Угода про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ;

- Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Учасник процедури закупівлі несе відповідальність згідно з законодавством за зміст, достовірність, актуальність, повноту та коректність інформації, яка подається ним для підтвердження ступені локалізації.

Ступінь локалізації виробництва визначається самостійно виробником товару, що є предметом закупівлі, та підтверджується Уповноваженим органом у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, за формулою:СЛ = (1 – (МВ+ІВ) / С) × 100%,де:

СЛ – ступінь локалізації виробництва;

МВ – митна вартість сировини, матеріалів, вузлів, агрегатів, деталей, складових частин і комплектуючих виробів, робіт, послуг та інших складових, імпортованих на митну територію України виробником для виробництва товару, що є предметом закупівлі, гривень;

IВ – вартість імпортних сировини, матеріалів, вузлів, агрегатів, деталей, складових частин і комплектуючих виробів, робіт, послуг та інших складових, придбаних окремо та/або у складі продукції для виробництва товару, що є предметом закупівлі, у постачальника – резидента України, без урахування податку на додану вартість, гривень;

С – собівартість товару, що є предметом закупівлі, гривень.

У разі відсутності товару запропонованого учасником процедури закупівлі у відповідному переліку або у разі, якщо ступінь локалізації товару є меншим ніж 15 відсотків або сертифікат походження товару не підтверджує, що країною походження товару є країни, з якими Україна уклала міжнародні угоди та / або країни, які є учасниками Угоди про державні закупівлі, до якої Україна приєдналася відповідно до Закону України «Про приєднання України до Угоди про державні закупівлі», замовник відхиляє тендерну пропозицію учасника на підставі абзацу 3 частини 1 статті 31 Закону, а саме: не відповідає встановленим абзацом 1 частини 3 статті 22 цього Закону вимогам до учасника відповідно до законодавства. Не відхиляються пропозиції учасників, якщо товар, що пропонується учасником, має сертифікат про походження товару з країни, яка є членом відповідної міжнародної угоди.

Країна походження: всі, окрім товарів з російської федерації, Республіки Білорусь.

           

  1. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Очікувана вартість предмета закупівлі  за кодом  ДК 021:2015 - 34140000-0 «Великомонтажні мототранспортні засоби» (Сміттєвоз)  становить 3870000 (три мільйони вісімсот сімдесят) тисяч гривень 00 копійок, в т.ч. ПДВ.

Очікувана вартість предмета закупівлі була визначена із застосуванням Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275, шляхом моніторингу середньоринкових цін, актуальних на момент моніторингу. Замовником здійснювався пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації про ціну товару, що містяться в мережі Інтернет у відкритому доступі на сайтах постачальників, в електронних каталогах та в електронній системі закупівель «PROZORRO» та відповідно до комерційних пропозицій постачальників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь