A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Розділ Х

Дата: 19.12.2020 15:55
Кількість переглядів: 100

ПОСАДОВІ ОСОБИ РАДИ ТА ВИКОНАВЧІ ОРГАНИ

Стаття 61. Посадові особи ради

1. Посадовими особами Ради є міський голова та секретар ради, які приймаються на службу в органи місцевого самоврядування у відповідності до ст.ст. 10, 11 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»

2. Повноваження посадових осіб ради визначаються Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 42, ст. 50) та іншими законами України.

3. При здійсненні повноважень міський голова є відповідальним перед Радою.

4. Міський голова на вимогу не менше половини депутатів від загального складу міської ради зобов’язаний прозвітувати перед Радою про роботу виконавчих органів Ради у будь-який визначений депутатами термін.

5. Повноваження міського голови можуть бути достроково припинені у випадках, передбачених ст.79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а повноваження секретаря міської ради можуть бути достроково припинені за рішенням міської ради.

6. Заступники міського голови, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету міської ради, за пропозицією міського голови, затверджуються Радою шляхом голосування, вважаються такими, що вступили на посаду, з моменту складення Присяги та скріплення її своїм підписом і здійснюють свої повноваження відповідно до ст. 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»

7. Керівники відділів та інші працівники органів місцевого самоврядування призначаються на посаду міським головою на конкурсній основі чи за іншою процедурою, передбаченою законодавством України.

Стаття 62. Виконавчі органи

1. Виконавчими органами Ради є виконавчий комітет, відділи і інші створювані Радою виконавчі органи.

2. Акти виконавчих органів Ради, які не відповідають Конституції, законам України, іншим актам законодавства, рішенням Ради, прийнятим у межах її повноважень, можуть бути скасовані Радою.

3. Статус і повноваження виконавчих органів Ради визначаються законами України, та, у випадках, передбачених ними, – положеннями про ці органи, які затверджуються Радою.

4. Утворення виконавчого комітету, затвердження його кількісного та персонального складу, внесення змін до складу виконавчого комітету та його розпуск є виключною компетенцією Ради.

Рада затверджує своїм рішенням регламент виконавчого комітету Ради.

Стаття 63. Порядок обрання виконавчого комітету Ради

1. Кількісний склад виконавчого комітету визначається Радою. Персональний склад виконавчого комітету Ради затверджується Радою за пропозицією міського голови.

2. Виконавчий комітет Ради утворюється у складі відповідно міського голови, всіх заступників міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Ради, котрі працюють у виконавчих органах Ради на постійній основі.

До виконавчого комітету Ради можуть входити керівники відділів, та інших виконавчих органів Ради. Крім того, до складу виконавчого комітету Ради можуть входити особи, які працюватимуть у ньому на громадських засадах.

До складу виконавчого комітету Ради входить також за посадою секретар Ради.

3. Міський голова пропонує на розгляд Ради кандидата на посаду члена виконавчого комітету Ради. Кандидат на посаду члена виконавчого комітету Ради може виступити на пленарному засіданні Ради з автобіографічною інформацією і відповісти на запитання депутатів.

4. Голосування з приводу затвердження персонального складу виконавчого комітету Ради може відбуватися по кожній внесеній кандидатурі окремо, групами по декілька осіб, або одразу за усіх членів виконавчого комітету Ради, про що приймається відповідне рішення Ради.

5. Якщо Рада не затвердила кандидата на посаду члена виконавчого комітету Ради, міський голова зобов’язаний подати на розгляд Ради іншого кандидата. Повторне голосування стосовно кандидатів, не затверджених Радою, на поточній сесії не допускається.

Стаття 64. Звіт виконавчих органів Ради

1. Виконавчий комітет Ради, відділи та інші виконавчі органи є підзвітними і підконтрольними Раді. Члени виконавчого комітету Ради звітують перед Радою на її вимогу, але не рідше одного разу на рік з часу їхнього обрання.

2. Час, який надається посадовим особам виконавчого комітету Ради для підготовки звіту, не може бути меншим одного місяця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь