A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Інформаційні матеріали з питань протидії торгівлі людьми

Дата: 24.04.2023 15:27
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

Торгівля людьми – це серйозна проблема у мирний час, а війна та збройний конфлікт створюють найбільш сприятливі умови для торгівлі людьми. Війна підвищує ризики торгівлі людьми, тому сьогодні ця тема є досить актуальною.

Під загрозою торгівлі залишаються як особи, які вимушені виїхати за кордон, так і ті, що залишились на території України.

Особливі ризики, пов’язані з торгівлею людьми, виникають у громадян України, які перебувають на тимчасом окупованих територіях. Це, в першу чергу, примушування воювати на стороні агресора, катування та ґвалтування з боку військових, вивезення громадян України до Російської Федерації, поселення осіб до концтаборів. В умовах війни психічний та фізичний стан є нестабільний, як наслідок люди розгублені, виснажені та налякані, тому не можуть сприймати інформацію критично та стають легкою здобиччю для торговців людьми. Торгівля людьми передбачає примус до праці, до грабежів, збройних нападів, шантажу, незаконну експлуатацію осіб, вербування, сексуальне рабство, а також утримання, передача, отримання прибутку та тримання людини із застосування сили та проти її волі. Торгівля людьми - є злочином проти людяності, принижує честь, гідність людини.

У період війни ризик торгівлі людьми зростає, тому щоб не стати жертвою потрібно звертатися за допомогою до відповідних державних органів,  сприймати інформацію критично та перевіряти її в офіційних джерелах. У випадку, якщо ви стати жертвою торгівлі людьми або свідком такої ситуації не мовчіть! Звертайтеся до державних та міжнародних органів за допомогою.

Корисна інформація міститься тут.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь