A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: В ІРПЕНІ СТАРТУВАЛО КОМПЛЕКСНЕ ВІДНОВЛЕННЯ ПРИВАТНИХ БУДИНКІВ, ПОШКОДЖЕНИХ АБО ЗРУЙНОВАНИХ ВНАСЛІДОК РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ

Дата: 29.05.2023 10:30
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

В Ірпені біля ЖК «Ірпінські Липки» стартувало комплексне відновлення приватних будинків, які були пошкоджені або зруйновані внаслідок російської агресії. Зокрема, це будинки на перетині вулиці Багірова та Гостомельського шосе. Про це повідомив очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко у своєму Facebook.

«Без житла залишилися понад 300 мешканців цієї вулиці. Відновлення будинків відбуватиметься за принципом «побудувати краще, ніж було». Перед нами стоїть завдання Президента та Уряду – комплексна та якісна відбудова житла, щоб люди могли повертатися до своїх осель та жити повноцінним життям», – акцентував він.

Руслан Кравченко додав, що проєкт комплексного відновлення передбачає капітальний ремонт 31 приватного будинку. У них будуть замінені вікна, двері, паркани, покрівля та проведена термомодернізація фасадів. 

Крім того, передбачений демонтаж та будівництво 30 малоповерхових житлових будинків. Вже підписані договори на проєктування – 16 об’єктів. Площа будинків – від 70 до 180 м2. Голова КОВА уточнив, що з низкою мешканців вже погоджені проєктні рішення. По 14 домогосподарствах тривають перемовини з власниками.

У планах капітально відремонтувати Гостомельське шосе та вул. Багірова, облаштувати сучасне освітлення вулиць.

Руслан Кравченко подякував міжнародним партнерам, які долучаються до реалізації цього проєкту. 

Він зазначив, що Київщина отримає від некомерційної організації Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда Г. Баффетта (HGBF) вікна на суму 1 млн дол для встановлення на об’єктах, пошкоджених внаслідок повномасштабного вторгнення росії. УВКБ ООН готові долучитися до придбання будівельних матеріалів на суму 2,5 млн дол. 

«Конструктивна та ефективна співпраця влади, міжнародних партнерів і громад допоможе в короткі терміни відбудувати Київщину повністю. Люди повинні розуміти, що їм є куди повертатися, вони будуть забезпечені роботою та отримають якісні соціальні послуги», – написав голова Київської ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь