A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

ЦЬОГОРІЧ У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЛЬТИПРЕДМЕТНИЙ ТЕСТ СКЛАДАТИМУТЬ ПОНАД 15 ТИСЯЧ ВИПУСКНИКІВ – БРИФІНГ КОВА

Дата: 01.06.2023 14:18
Кількість переглядів: 40

Цьогоріч 11 800 школярів випускаються з навчальних закладів регіону. А всього складатимуть НМТ в області понад 15 тисяч осіб – це випускники шкіл області та внутрішньо переміщені діти. Для порівняння, минулого року на Київщині було зареєстровано 12,5 тисячі учасників тестування. Про це повідомила під час брифінгу заступниця голови Київської ОВА Жанна Осипенко.

Вона нагадала, що другий рік поспіль через воєнні дії в Україні, спричинені широкомасштабним вторгненням росії, замість зовнішнього незалежного оцінювання випускники складають національний мультипредметний тест.

«Це комплексний тест, що складається з трьох предметів: два обов’язкові –українська мова і математика, третій – за вибором. Переважна більшість абітурієнтів обрала третім предметом історію України або англійську мову. Процедура тестування у форматі НМТ відбудеться в створених у населених пунктах Київської області спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах: приміщеннях шкіл, коледжів, університетів», – розповіла Жанна Осипенко.

Заступниця голови КОВА зазначила, що під час підготовки до проведення тестування цього року велику увагу приділили створенню екзаменаційних центрів. Основною вимогою була можливість обладнати приміщення комп’ютерною технікою, підключеною до мережі Інтернет.

Крім того, у приміщенні, де діти складатимуть мультитест, або біля нього має бути укриття цивільного захисту, в якому можуть перебувати одночасно всі учасники сесії тестування і працівники центру.

Тестування відбуватиметься у дві сесії. Основна розпочнеться 5 червня і триватиме до 23 червня. Усі випускники, які зареєструвалися на основну сесію, вже отримали запрошення із вказаним пунктом, на який вони мають прибути.

Цього року, як і минулого, учасники тестувань мали змогу самостійно вибрати населений пункт складання НМТ: заклади, розташовані в Україні, або за місцем перебування випускника за кордоном.

Жанна Осипенко додала, що на Київщині багато випускників, які навчалися дистанційно в закладах освіти регіонів, де відбуваються бойові дії або розташованих на тимчасово окупованих територіях, а територіально перебували в нашій області. Вони теж вибрали Київську область для складання НМТ.

Тимчасові екзаменаційні центри працюватимуть у всіх районах, загалом буде відкрито 50 пунктів. Здебільшого вони розмістяться в школах.

Так, у Білоцерківському районі функціонуватимуть 12 пунктів; у Бориспільському районі – 6; 5 пунктів будуть створені у Броварському районі; 11 – у Бучанському; 4 – у Вишгородському; в Обухівському районі відкриють 8 та у Фастівському районі – 4 екзаменаційні центри.

Крім основної, запланована додаткова сесія зі складання мультипредметного тестування. Її проведуть 11-24 липня. Така можливість надається тим дітям, які з певних причин не змогли зареєструватися на основну сесію. Також, якщо через тривалу повітряну тривогу більшість часу, відведеного на НМТ, діти змушені будуть провести в укриттях, їм запропонують пройти тестування в додаткову сесію.

«Навантаження на пункти тестування буде досить велике. У країні триває війна, такі вимоги безпеки, і ми не можемо ризикувати», – наголосила Жанна Осипенко.

Крім того, у липні в закладах освіти Київщини відбуватимуться магістерські тестування – вступ до магістратури у вишах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь